Hlavní navigace

300 gramů lososa za 25 korun? Lidl přichází s novinkou, díky které se dá ušetřit

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz
Po bedýnkách s ovocem a zeleninou za 25 korun láká řetězec Lidl na další projekt, který šetří peníze zákazníkům a zároveň omezuje plýtvání potravin.

Loni v létě se v prodejnách Lidl zabydlely bedýnky v ovocem a zeleninou. Tříkilový mix toho, co vypadlo z původního sáčku, zbylo nebo nemělo už perfektní kvalitu. Za 25 Kč.

Podobné bedýnky letos začali nabízet i v Penny Marketu, v létě rozjel zkušební provoz Albert na Praze 5 a před několika málo dny se přidal i online prodejce potravin Rohlik.cz. Ten nabízí k nákupu čtyřkilovou tašku sezonního ovoce a zeleniny, které by se jinak odepsalo, za padesát korun.

Maso, chlazené zboží i pečivo nově za speciální cenu

Ale ovocem a zeleninou šetření potravinami v obchodech nekončí. Průkopník neplýtvání přichází s dalším projektem, který teprve pár dnů testuje na vybraných prodejnách.

„V současné době zkoušíme v rámci pilotního projektu prodej třech nových sortimentních skupin v osmi prodejnách: maso a ryby, chlazené zboží a nebalené pečivo,“ řekl serveru Vitalia.cz Tomáš Myler, tiskový mluvčí Lidlu.

Aktuální nastavení paušálních cen zboží (25, 10, 5 Kč) je v pilotní fázi. Každá sortimentní skupina bude mít v prodejně své konkrétní umístění, tzn. svůj slevový koutek. Díky tomuto novému projektu můžete v některých prodejnách ve zkušebním provozu koupit například lososa o váze 300 g za těžko uvěřitelných 25 korun. Viz fotogalerie. (Pozn.: Losos měl datum spotřeby totožný s dnem nákupu.)

Společným spojovacím znakem dalšího projektu je výrazná samolepka „S Lidlem šetříme jídlem“.

Jak se díváte na nové projekty neplýtvání, které řetězce zavádějí?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).