Hlavní navigace

Názor k článku Lékař nemá dělat jen „píchací servis“ na přání pacientů od Klothylda - Ja jsem silny odpurce neockovani. Ono to nema...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 2013 11:33

    Klothylda (neregistrovaný)

    Ja jsem silny odpurce neockovani. Ono to nema nastesti ani oporu v zakone, kde je sireni nakazlivych nemoci trestnym cinem. Pokud tedy rodice nechteji ockovat sve deti, prosim, ale at se laskave odstehuji tam, kde ty nemoce jsou, proc by melo jejich dite mit vyhody spolecnosti, kde je kazdy ockovan??? Na druhou stranu, zrovna v kombinaci autismus a dalsi reakce mam primou zkusenost z jedne dovolene s lidmi, ktere roky znam! porad odkladane ockovani na co nejzassi cas, nahle by se ale do zahranici jet s neockovanym ditetem nedalo a tudiz se rychle ockovalo. Ano, byl megamaler! Reknu na rovinu, ze jen autismus to nebyl. Nicmene, s klidem na dusi muzu rici, ze ditak, ktere jsem znala minimalne dva roky bylo jednu v poradku, jednou ne a bylo jasne videt, ze neco je v neporadku. Nyni je znama silenou odpurkyni ockovani, vsichni doktori jsou hrozni pohlavni udy, ale ze projevy autismu ignorovala predevsim ona? Porad vykrikuje do okoli spinu na detskou lekarku, ke ktere jsem chodila jeste za totace a sama na vlastni kuzi jsem zazila reakci, ktera nemela byt, hned vse resila a za kazdou cenu neockovala, ty same zkusenosti maji me spoluzacky, ktere sami rikaji, ze jim prijde v tomhle vice, jak pecliva. Uz dlouho poslouchame hlasky o zalobickach, samozrejme zadna zalobicka nebude. Ona by mohla byt jedine na matku, ktera nebyla ochotna v zajmu ditete priznat, ze dite neni uplne v poradku a tim vlastne lekarku uvedlav omyl. Druha vec je, jaky celosvetove kseft jsou ockovani. Nemyyslim, ze je dobry tah chtit aby o tomto rozhodovali rodice. Tohle chce aby byly zajisteny kvalitni ockovaci vakciny a ja bych byla za to aby obvodaci neockovali, aby na to byla zrizena dalsi oddeleni, napriklad roky fungujici vakcina byla u nas zakazana diky EU, nastoupila vakcina v porovnani podstatne horsi. Sakra tady by snad stat mohl dat prednost fungujici vakcinam, pred nasledkem steku nejakeho politika?! A v neposledni rade, vec, ktera se tyka vsech v CR, doktor by mel mit pristup ke vsem materialum odevsad, aby vedel, co se clovekem delo treba na krcnim, chirurgiim. Ja takto malem zarvala pri operaci - vystavni otevrena zlomenina, v bezvedomi jsem skoncila na stole a malem me o kejhak pripravila alergie. Kdyby byla data propojena? Proc ale pouzivat moderni technologii, ze? A zde je kamen urazu i u vyse popsanem nestesti s ockovanym ditetem, jeji matka ji donutila jit ke specialistovi, kdyby se vse alespon namahala detske lekarce rici, kdyby nebyla zabejcena a rekla o podezreni odbornika, ze dite v poradku zcela NENI... Ona to mohla prvne vedet detska otevrenim pocitace! Tohle peklo kolem ockovani mi prijde stejne uhozene, jako resit zda se kouri/nekouri v restauracich - stat nedokaze ani ohlidat kvalitu zakladnich funkci restaurace a to co kolikrat clovek dostane na talir nezere ani pes, pajcovany chlas, ze bylo xy mrtvych zamerne okradani, to koureni ve vysledku by meli resit az jako druhe.

    Mimichodem, nejvetsim odpurcum ockovani bych prala dostat priusnice nebo zardenky v dospelem veku - vyzivna chutovka, ktera ma u dospeleho vystavni prubeh! Jestli tohle nekdo preje vlastnimu diteti!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).