Hlavní navigace

Názor k článku Lékař nemá dělat jen „píchací servis“ na přání pacientů od Taky skoro doktor - Pane doktore Tentokrát s vámi musím souhlasit s více...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2013 15:06

    Taky skoro doktor (neregistrovaný)

    Pane doktore
    Tentokrát s vámi musím souhlasit s více než 50% .
    Pominu-li váš názor na povinné očkování , na který máte určitě právo (i když ho s vámi nesdílím) , vidím velký problém v očkování či neočkování dobrovolném , za úhradu.
    Filozoficky jste to popsal správně proč ano i proč ne .
    Je to velké dilema zvláště pro lékaře. Nemělo by to být dilema pro klienta , který popíše situaci a proč chce to či ono očkování a ostatní nechá na posouzení lékaři.Předpokládá to ovšem určitý stupeň důvěry ve schopnosti doktora.
    Co je nejhorší , když klient z jakýchkoli i zcela nelogických a mimochodných důvodů očkování vyžaduje.
    Proč tomu tak je? Asi to nese doba a životní styl, já nevím.
    Vždyť většině odmítačů očkování vůbec nevadí jít na plastiku prsu,nosu a případně si nechat napíchat rty či udělat tetování. Přitom ho v málokterém zařízení odmítnou , a to je ten pravý byznys.
    Je zajímavé , že když půjdou do servisu s autem nebudou tvrdit , že nutně potřebují vyměnit sací ventil ve druhém válci , ale řeknou automechanikovi ať to opraví , protože tomu sami nerozumějí. Tak proč do toho mají snahu mluvit lékařům a zrovna u očkování. Nevíte? Nemáte v tom také trochu prsty? Vždyť očkování, epidemiologie a cestovní lékařství je tak prostá věc naprosto jasná každému kdo vychodil alespoň 8 tříd ZDŠ."Myslím, že je na čase zrušit školy , atestace a podobné nesmysly" ( je to tak správně?)
    VB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).