Hlavní navigace

Názor k článku Hygienik a pojišťovny prosazují očkování po povodních. Zachovejte paniku! od X ze spol.routeru - Problém pojatý takto zeširoka je samozřejmě hodně zajímavý...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2013 14:11

    X ze spol.routeru (neregistrovaný)

    Problém pojatý takto zeširoka je samozřejmě hodně zajímavý a přiznám se , že z hlediska práva se do něj ani nemůžu pustit anžto jsem ve věcech právních téměř analfabet.
    Z hlediska ochrany zdraví se cítím trochu kompetentnější.
    Představa , že by do služby na záchrance nastoupil neočkovaný lékař nebo záchranář mne naplňuje hrůzou.
    Tady jde o život jak jeho tak těch ostatních. Ruku na srdce vy by jste se každý den "hrabal" v krvi a neudělal vše pro svoji ochranu (i ochranu těch druhých)?
    Samozřejmě ,že žádné očkování (i když se to u některých proklamuje ) není 100%. Ale lepší být ochráněn na 70% než vůbec , zvlášť při tak vysokém riziku. Nezbývá tedy než očkovat.
    To že se může stát , že díky těm % selhání jsou lidé poškozeni je pravda. Pak se to samozřejmě řeší. (nemoc z povolání , překážka v práci)Nikdy bych se tedy nechtěl do toho kolotoče dostat , protože to obvykle postižený nevyhraje , pokud to není nezpochybnitelné.
    V ostatních případech a to se nedá nic dělat např. váš chirurg musí odejít. Stejně jako musí odejít pilot když mu lékař zjistí vadu která mu brání sednout za knipl.
    Je to určitě smutné a v některých případech životní tragedie , ale určitou míru rizika si nese každý v každém oboru ( snad jen politik a rentier může zůstat ve funkci i úplně slepý, hluchý , nakažlivý a ...hloupý )
    Rozhodně ani v rámci dnešní legislativy vás nikdo přece neodškodní , když na dovolené dostanete tu zmiňovanou žlutou zimnici. Všichni se budou odvolávat na těch pár procent neúčinnosti.
    Nebo se mýlím (já opravdu nevím)?
    X

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).