Hlavní navigace

Názor k článku 10 nejzdravějších národních kuchyní světa od Veronika Novotná - Nesouhlasím s názorem: Když budete jíst v restauraci,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 2015 10:47

    Veronika Novotná (neregistrovaný)

    Nesouhlasím s názorem: Když budete jíst v restauraci, vyhněte se polévce s kokosovým mlékem, protože obsahuje vysoké množství nasycených tuků (a kalorií).
    Kokosové mléko nejen neobsahuje žádné škodlivé tuky, ale navíc je velmi přínosné pro naše zdraví. Nasycené tuky v kokosovém oleji nejsou prozánětlivé, narozdíl od jiných běžně používaných olejů. Dávno je také studiemi ověřený fakt, že tuky samotné nepřispívají primárně ke zvýšení hmotnosti. Tuk přijmutý v normálním množství ve stravě (a do toho lze zařadit i konzumaci thajské polévky s kokosovým mlékem) je tělem využit nejprve na vytvoření energie - především MCT oleje, kterých kokosový olej obsahuje více než 60%. Samozřejmě pokud není v krvi nadbytek glukózy, která je tělem využívaná dříve (což se děje hlavně u lidí s přebytkem sacharidů ve stravě). Důležité je také, s čím jsou tuky konzumovány - pokud je to se zeleninou, jako v případě thajské polévky, je konzumace tuku zcela v pořádku a navíc žádoucí, nejen z hlediska chuti ale např. i z hlediska dobrého vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích.
    Veronika Novotná, VyváženéZdraví.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).