Hlavní navigace

10 nejžádanějších roztoků na kontaktní čočky

12. 3. 2016

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com / 120na80.cz
Každý roztok musí umět odstranit z povrchu kontaktních čoček normou předepsané bakteriální a mikrobiální nečistoty.

„Kontaktní čočky jsou pro mnohé lidi pohodlnější a přijatelnější variantou než brýle. Ať už nosíte kontaktní čočky denně, nebo jen příležitostně, například na sport, musíte si pořídit kvalitní roztok na kontaktní čočky. Roztok je nutné po každém použití čoček měnit,“ upozorňuje Pilulka.cz.

Čtěte téma: Roztoky na kontaktní čočky: proč se cenově liší?

Záleží na každé firmě, jakou skladbou komponent dosáhne požadovaných parametrů. Každý výrobce má svůj patent na složení roztoků, takže nejsou stejné. Čím víc toho roztok umí, tím bývá jeho cena vyšší.

Podívejte se, jaké roztoky jsou nejžádanější podle online lékárny Pilulka.cz

Bausch & Lomb ReNu MultiPlus


Autor: Pilulka.cz

Bausch & Lomb ReNu MultiPlus Multi-Purpose je víceúčelový roztok s hydranátem pro kompletní péči o všechny druhy měkkých kontaktních čoček. 

Tento víceúčelový roztok oplachuje, dezinfikuje a zároveň čočky hydratuje a odstraňuje usazené proteiny a lipidy obsažené v slzách. Ve složení tohoto roztoku je i kyselina boritá, která vyrovnává narušené pH na kontaktních čočkách.

Látka Poloxamine odstraňuje vnější zbytky buněčných tkání.

Optosoak Plus


Autor: Pilulka.cz

Univerzální roztok pro všechny typy měkkých kontaktních čoček. Roztok čistí, desinfikuje, oplachuje, uchovává, smáčí a odstraňuje bílkoviny.

Vidi Oxy Clean


Autor: Pilulka.cz

Roztok Vidi Oxy Clean slouží k dezinfekci, oplachování, uchování a chemickému čištění kontaktních čoček silikonhydrogelových a hydrogelových.

Doba uchování čočky v roztoku je minimálně šest hodin.

Roztok na kontaktní čočky speciálně vyvinutý pro silikonhydrogelové kontaktní čočky. Hlavní složkou roztoku VIDI OxyClean je účinně působící komplex Oxipol™, speciálně vyvinutý pro silikonhydrogelové kontaktní čočky. Novinkou je zamezení přímého kontaktu konzervačních látek (konzervační látky musí obsahovat každý roztok) s okem. 

VIDI OxyClean je tak jemný, že může sloužit i k smáčení ploch čoček během jejich nošení.

Opti Free Express


Autor: Pilulka.cz

Víceúčelový dezinfekční roztok pro každodenní použití.  Účinný roztok vyhovující potřebám každodenní péče o čočky.

Biotrue


Autor: Pilulka.cz

Víceúčelový roztok na měkké kontaktní čočky. Inspirovaný fyziologií očí. pH jako u zdravých slz, schopnost dlouhodobé lubrikace, obsahuje dlouhodobě aktivní prospěšné proteiny. Má duální desinfekční systém. 

OPTI-FREE PureMoist


Autor: Pilulka.cz

OPTI-FREE® PureMoist® je víceúčelový dezinfekční roztok pro dlouhotrvající zvlhčení kontaktních čoček. 

Zajišťuje šestnáctihodinové zvlhčení pro pohodlí od rána až do nočních hodin.

Odstraňuje bílkovinné usazeniny a redukuje ukládání lipidů.

ReNu MultiPlus Multi


Autor: Pilulka.cz

Bausch & Lomb ReNu MultiPlus Multi-Purpose je víceúčelový roztok s hydranátem pro kompletní péči o všechny druhy měkkých kontaktních čoček.   

Je vyroben tak, aby zajišťoval vysoce  účinné čištění a desinfekci kontaktních čoček bez toho, aby se musely mechanicky čistit v dlani.  

Kontaktní čočku uložte do pouzdra s čistým roztokem Renu MultiPlus Purpose Solution. Minimální doba dezinfekce je šest hodin.

Biotrue Flight Pack


Autor: Pilulka.cz

Biotrue Flight Pack pomáhá hydratovat oči a přináší jim při nošení kontaktních čoček úlevu, protože létání v nadmořských výškách může v očích zanechávat pocit sucha.

Bausch & Lomb nabízí Flight Pack, který poskytuje ideální řešení v cestovním balení. Obsahuje 2 × 60 ml Biotrue roztok, dvě pouzdra a plastový sáček na zip do letadla.

Biotrue 300 ml – dárkové balení


Autor: Pilulka.cz

Roztok Biotrue 300 ml od společnosti Bausch & Lomb je víceúčelový roztok s kyselinou hyaluronovou, určený pro kompletní péči o všechny druhy měkkých kontaktních čoček.  Roztok Biotrue je revoluční víceúčelový roztok firmy Bausch & Lomb, který se nechal inspirovat fyziologií vašich očí.

Při denním použití roztok Biotrue rozkládá proteiny a čistí, uvolňuje a odstraňuje nánosy a usazeniny z měkkých kontaktních čoček.

Ke zvlhčení používá lubrikant, který je rovněž obsažen ve vašich očích. Má stejné PH jako u slz zdravého oka. Čistí povrch čoček a ničí mikroorganismy.

Horien


Autor: Pilulka.cz

Víceúčelový roztok na všechny druhy měkkých kontaktních čoček. 

Silná sterilizace: Horien UltraComfort Super Moisturizing Multi-Purpose Solution efektivně eliminuje více jak 99,9 % bakterií a mikroorganismů. 

Odstraňování proteinů: Efektivní odstranění nánosů proteinů udrží čočky čisté jako při prvním použití. 

Perfektní komfort: Speciální složení zaručí čočkám celodenní vlhkost a lubrikaci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).