Hlavní navigace

O vlákninu z lékárny je velký zájem

27. 8. 2016

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com / 120na80.cz
Vlákninu najdeme v některých potravinách nebo ji můžeme dodat tělu pomocí doplňků stravy. Které jsou ty nej?

Vláknina je nezbytná pro fungování střev, podporuje vylučování a může pomoci i s hubnutím. Zdrojem vlákniny jsou některé potraviny, tělu ji můžeme dodat také pomocí doplňků stravy.

„Rozlišujeme rozpustnou a nerozpustnou vlákninu, přičemž rozpustná vláknina absorbuje vodu a v trávicím systému bobtná. Rozpustná vláknina reguluje trávení tuků a sacharidů a je živinou pro mikrobiální flóru. Zatímco nerozpustná vláknina má vyšší účinky při čištění střev, zkracuje dobu trávení a pomáhá při zácpě,“ vysvětluje Pilulka.cz.

Nejprodávanější potravinové doplňky s vlákninou podle on-line lékárny Pilulka.cz

Imuregen V s vlákninou


Autor: Pilulka.cz

Vláknina v tomto přípravku pochází z českých jablek, která jsou sušena a drcena za vysokých standardů. Přípravek je navíc obohacen o pektin, který příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu a tuku v krvi, a o plody krušiny olšové, které jsou známé svými projímavými účinky a podporou vylučování žluči, čímž pozitivně působí na tlusté střevo.

Díky unikátnímu komplexu IMUREGEN působí nejen na zažívání, ale pozitivně ovlivňuje organismus jako celek.

Psyllium indická rozpustná vláknina


Autor: Pilulka.cz

Psyllium Dr. Popova zvyšuje denní spotřebu vlákniny, změkčuje stolici, zvětšuje její objem, a tím napomáhá správnému a snadnému vyprazdňování – důležité při zácpě, hemoroidech, v těhotenství apod. Při konzumaci nalačno Psyllium Dr. Popova navozuje pocit nasycení – vhodné při redukčních dietách. Obsahuje rozpustnou vlákninu, která podporuje správný metabolismus tuků a napomáhá také udržovat správnou hladinu cholesterolu.

Psyllium Dr. Popova zvětšuje svůj objem v trávicím traktu až 40krát. Gel, který takto vzniká, pohlcuje nadbytečnou tekutinu a prostým bobtnáním (mechanickou silou jako píst) odsouvá z traktu škodlivé zplodiny. Základem čistého organismu a nedílným kritériem pevného zdraví je totiž každodenní zdravá stolice.

Prebiotická vláknina Valosun


Autor: Pilulka.cz

Prebiotická vláknina podporuje růst a aktivitu probiotik ve střevní mikroflóře. Vhodné pro děti již od 1 roku. Prebiotická vláknina je funkční potravina, která selektivně podporuje růst a aktivitu zdraví prospěšných bakterií střevní mikroflóry.

Je fermentována (tzn. je potravou) zejména bifidobakteriemi, v menší míře laktobacily – hovoříme o tzv. bifidogenním efektu.

Psyllium


Autor: Pilulka.cz

Psyllium Dr. Popova zvyšuje denní spotřebu vlákniny, změkčuje stolici, zvětšuje její objem, a tím napomáhá správnému a snadnému vyprazdňování – důležité při zácpě, hemoroidech, v těhotenství apod. Při konzumaci nalačno Psyllium Dr. Popova navozuje pocit nasycení – vhodné při redukčních dietách.

Obsahuje rozpustnou vlákninu, která podporuje správný metabolismus tuků a napomáhá také udržovat správnou hladinu cholesterolu.  Psyllium (jitrocel indický – plantago ovata) je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy porostlými jemným chmýřím. Vyskytuje se hlavně v Indii, ale také v Iráku, Pákistánu a Austrálii. Využívá se hlavně osemení (vyčištěné obaly semen – plantago ovata husk), která jsou nejbohatší na rozpustnou vlákninu. 

Psyllium – nejkvalitnější surovina pochází z Indie. Z této oblasti ho dováží firma Dr. Popov v nejvyšší dostupné kvalitě. Každá šarže Psyllia je v ČR pečlivě testována v akreditované laboratoři po stránce kvality a mikrobiologie. Firma Dr. Popov je také prvním úspěšným českým vývozcem Psyllia do Evropské unie.

Lepicol PLUS trávicí enzymy


Autor: Pilulka.cz

Lepicol je doplněk stravy obsahující vlákninu psyllium, která přispívá k udržování normálního střevního tranzitu, napomáhá tedy správnému a snadnému vyprazdňování, dále pak obsahuje specifické živé kultury, inulín a na rozdíl od Lepicolu Basic navíc TRÁVICÍ ENZYMY. 

Obsažené specifické živé kultury jsou vyvíjeny celosvětově známou společností Protexin (Velká Británie). Díky tomuto je zaručen příznivý účinek Lepicolu.

Mladý ječmen Max


Autor: Pilulka.cz

Skutečný přínos mladého ječmene je ten, že obsahuje kombinací vitamínů, minerálů, stopových prvků, aminokyselin, nukleových kyselin, nenasycených mastných kyselin, enzymů, bílkovin a sacharidů a velké množství přírodních antioxidantů.

Mladý ječmen je velmi lehce stravitelný a nepřetěžuje trávící systém. Jde o celostní potravinu, která je nadřazená potravinovým doplňkům. 

Celebrita na výživu, Gillian McKeith, uvádí ve své knize, že ječmen nabízí více bílkovin než hovězí svíčková, pětinásobek množství železa než brokolice, sedmkrát více vitamínu C než pomerančová šťáva a 11krát více vápníku než mléko.  

Konzumace ječmene dokáže vyrovnat pH v těle. Průměrná západní strava je poměrně kyselá, zejména pokud konzumujete velké množství již zpracovaných potravin. Zvýšený obsah kyselin v těle je spojen s výskytem mnoha závažných chorob. Mladý ječmen alkalizuje váš organismus a je tak užitečný pro optimální práci vašich buněk.  

Ječmen obsahuje také jednu z nejúžasnějších látek: CHLOROFYL. Je to přírodní antioxidant, který zbavuje střeva nahromaděných toxinů.

Zelené potraviny se stávají trendem jedenadvacátého století. Které to jsou a proč jsou zdraví prospěšné?

Vláknina a Chrom


Autor: Pilulka.cz

Vlákniny je v běžné stravě nedostatek. Vláknina příznivě působí proti zácpě a onemocnění tlustého střeva. Přidaný chrom pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Oba prvky společně podporují snižování tělesné váhy. 

Účinky

  • Kombinace vlákniny a chromu přispívá k pocitu nasycení.
  • Vláknina přispívá k správné funkci tlustého střeva, v naší běžné stravě je jí nedostatek. 
  • Chrom přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi. 
  • Chrom přispívá k normálnímu metabolismu makroživin.

Zlatá lněná vláknina


Autor: Pilulka.cz

Zlatá lněná vláknina je zdroj vysoce kvalitní potravinové vlákniny, která může být užívána jako příjemnější a výživnější alternativa než psyllium a další doplňky z vlákniny.  

Zlatá lněná vláknina vzniká za studena  lisováním lnu zlatého bez přítomnosti světla, vzduchu a reaktivních kovů. 

Vhodná pro vegany a vegetariány, kteří chtějí svou každodenní stravu obohatit o důležité živiny. Je také zdrojem lignanů, které mohou mít silný účinek na posílení imunity a působí jako rostlinné estrogeny, které vyrovnávají hormonální výkyvy.     

  • pro zdravá střeva   
  • zdroj Omega 3 mastných esenciálních kyselin   
  • neobsahuje lepek   
  • vhodná pro vegetariány  
  • funkční potravina  
  • zdroj bílkovin   
  • příjemná oříškovo-máslová příchuť

MULTIFIBRA vláknina


Autor: Pilulka.cz

Multifibra – čirá a snadno rozpustná rostlinná vláknina přírodního původu. 100% sypká, lze ji snadno přimíchat do jakéhokoliv nápoje nebo potraviny. 

Vláknina je nestravitelná část rostlinné potravy, která je nosičem živin a odnášečem odpadu z těla. Do zažívacího traktu vstupuje plná živin, průchodem zažívacím traktem se působením enzymů postupně z vlákniny živiny uvolňují a na vyprázdněné místo se váží odpadové látky, jako například cholesterol.

Touto činností pomáhá jídlu projít trávícím traktem rychleji a bez namáhání střeva.  Multifibra je charakteristická širokou škálou užití. Jelikož je prášek zcela rozpustný, je možné jej smíchat se všemi nápoji a většinou pokrmů. Tuto vlákninu je možné kombinovat s mléčnými produkty, nápoji, dietními koktejly nebo omáčkami. Multifibru můžete využít i při výrobě pečiva, jako jsou například koláče, buchty nebo sušenky.

Lepicol kapsle pro zdravá střeva


Autor: Pilulka.cz

Lepicol je přírodní doplněk stravy obsahující vlákninu psyllium, která přispívá k udržování normálního střevního tranzitu, dále pak obsahuje živé kultury a inulín. Přispívá ke správné fyziologické funkci tenkého i tlustého střeva.

Neobsahuje žádné umělé ingredience a je určen k dlouhodobému užívání.

Doplněk stravy vhodný při:     

  • nepravidelné stolici  
  • zácpě   
  • průjmu 
  • při užívání antibiotik a jiných léků    
  • syndromu dráždivého tračníku 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).