Hlavní navigace

TOP 10 na intimní hygienu

24. 7. 2016

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com / 120na80.cz
Intimní hygiena, to jsou mycí gely a emulze, masti, nebo třeba vaginální čípky.

Hygiena intimních partií je nezbytnou součástí moderního životního stylu. „Gynekologickým problémům můžete předcházet pravidelným používáním mycích gelů a emulzí, které byly vyvinuty speciálně pro intimní hygienu ženy,“ říká online lékárna Pilulka.cz.

Proti vaginální mykóze existuje mnoho léků s antimykotickou složkou. Může se jednat buď o nejrůznější masti, nebo přímo o vaginální čípky. Mnohé jsou na předpis, ale některé si můžete koupit i volně. Aby se mykóza nevracela, je důležité přeléčit oba partnery, tedy i toho, u koho se nemoc neprojevuje, a to ještě minimálně týden po odeznění příznaků.

Jaké přípravky na intimní hygienu jsou nejprodávanější podle on-line lékárny Pilulka.cz?

Idelyn Beliema Expert Intim gel


Autor: Pilulka.cz

Beliema® Expert Intim Gel očišťuje a chrání pokožku intimních partií. Obsahuje antimikrobiální látku chlorhexidin, která zastavuje růst bakterií a kvasinek, které jsou častou příčinou infekcí. Přípravek slouží k aplikaci na pokožku pro každodenní intimní hygienu. 

Jak účinkuje:

  • Odstraňuje nepříjemné pocity jako svědění, podráždění a pálení či případné nežádoucí pachy, a tím dodává příjemný pocit svěžesti po celý den.    
  • Pravidelná každodenní intimní hygiena a používání vhodných přípravků pomáhají udržovat přirozenou rovnováhu pH, přispívají k celkovému zdraví a správné funkci intimních částí těla a vaginální sliznice. Díky tomu výrazně snižuje opětovný výskyt zánětů a kvasinkových infekcí v intimních partiích.

Tea Tree Oil mycí gel pro intimní hygienu


Autor: Pilulka.cz

Jemný mycí gel s olejem čajovníku australského je vhodný pro každodenní hygienu intimních partií těla.

Neobsahuje mýdlo ani jiné dráždivé složky, které mohou způsobit svědění a pálení. Je vyroben z látek rostlinného původu, které nedráždí a nevysušují pokožku ani sliznice, a antibakteriálního oleje čajovníku australského, který pomáhá zachovat přirozené pH.

Pravidelným používáním lze předejít vzniku plísňových, kvasinkových a mykotických obtíží a omezit jejich nepříjemné projevy.

GINEXID gynekologická čisticí pěna


Autor: Pilulka.cz

GINEXID gynekologická čisticí pěna s 4,5 pH je určena pro denní intimní hygienu i v přítomnosti onemocnění (bakteriální a kvasnicové záněty) a/nebo v souvislosti s konkrétní léčbou.        

Hygienicko-kosmetický doplněk, který je užitečný při jakékoliv situaci se zvýšeným rizikem infekce (plavecké bazény, tělocvičny, pláže, používání syntetického nebo těsného oblečení, používání tamponů a vložek, po pohlavním styku), v určitých obdobích života ženy (těhotenství, po porodu, při menstruaci) nebo při, před a po operační profylaxi v gynekologické chirurgii.

Tato čistící pěna navíc díky svému specifickému složení působí antibakteriálně tím, že zabraňuje mikrobiálnímu bujení.

SAFORELLE gel pro intimní hygienu


Autor: Pilulka.cz

Saforelle gel pro intimní hygienu je jemná čistící péče bez obsahu mýdla. Obsahuje rostlinný extrakt z lopuchu většího, který je znám pro své zklidňující a protisvědivé účinky. 

Saforelle jemný gel pro intimní hygienu je čistící roztok s mírně zásaditým pH, který utišuje a zklidňuje podráždění. Je určen pro intimní hygienu, na čištění citlivé a jemné pokožky a především pro své léčivé účinky. Jeho hypoalergenní složení minimalizující riziko vzniku alergie předurčuje Saforelle® používat pro každodenní hygienu. 

Saforelle® neobsahuje konzervační látky ani barviva. Účinnou látkou je Dynaphytols®, který představuje jednu ze specifických forem extraktu z arctium lappa, uznávaného pro jeho utišující a zklidňující účinky. Díky tomu, že Saforelle obsahuje Dynaphytols, je možné ho doporučit jako podpůrnou léčbu při léčbě mykózy, protože Dynaphytols má protizánětlivé, bakteriostatické a mykostatické účinky.

Lactacyd Pharma Antibakteriální


Autor: Pilulka.cz

Pomáhá zajistit účinnou ochranu před bakteriálními infekcemi. Přípravek Lactacyd Pharma s antibakteriální přísadou posiluje přirozenou obranu intimních partií. Obsahuje přírodní antibakteriální látky, které pomáhají zabránit růstu bakterií a účinně předcházejí infekcím a zápachu. Určeno k použití během menstruace, těhotenství a po porodu. Rovněž vhodné k použití po sportu. 

Vlastnosti a přínosy:

  • Ochrana proti bakteriím až na 24 hodin.
  • Obsahuje výtažek z tymiánu, který je známý svými antiseptickými a antibakteriálními účinky.
  • Klinicky prokázané bakteriostatické a fungistatické vlastnosti.
  • Ideální pro použití v těhotenství a po porodu.
  • Obsahuje velmi jemné tenzidy.
  • Pro každodenní použití.
  • Hypoalergenní.

Lactacyd Pharma Senzitivní


Autor: Pilulka.cz

Přípravek Lactacyd Pharma senzitivní nabízí speciální péči pro snadno podrážděnou a citlivou sliznici intimních partií. Složení s extra jemným čistícím systémem a bez parfému zajišťuje maximální šetrnost. Pomáhá zmírnit podráždění a chrání proti infekcím. Speciální péče pro citlivou a snadno podrážděnou sliznici.  

Vlastnosti a přínosy:

  • Extra jemná čistící péče.
  • Vhodné pro citlivou, alergickou a k podráždění náchylnou pokožku.
  • Bez parfému, ale s vůní čistoty.
  • Obohaceno kyselinou mléčnou.
  • Klinicky ověřená účinnost a šetrnost.
  • Pro každodenní použití.
  • Hypoalergenní.

Pouze k zevnímu použití. Po použití důkladně opláchněte vodou. Vyvinuto tak, aby se minimalizovalo riziko alergických reakcí.

AFLOVAG intimní výplach a oplach


Autor: Pilulka.cz

Intimní výplach Aflovag na základě přírodních výtažků, které respektují jemnou fyziologii sliznice, umožňují omytí pro udržení zdraví poševního prostředí. Intimní výplach má zklidňující účinky při svědění, pálení, bolesti a podráždění. 

Aflovag je dobře snášen i při dlouhodobém používání: 

  • Pro běžnou hygienu 1 až 2 výplachy týdně (dvě lahvičky).
  • Pro intimní hygienu na konci menstruace.
  • Po použití lokální antikoncepce.
  • V případě nadměrné sekrece nebo kdykoliv pro hloubkovou hygienu.
  • K výplachu a odstranění zbytků poševně podávaných léků.
  • V období šestinedělí (zevně).

Canesten Intim gel


Autor: Pilulka.cz

Pokud cítíte svědění a pálení v intimní oblasti, použijte kosmetický přípravek Canesten IntimGel. Tento přípravek pro speciální intimní hygienu při vaginálních obtížích poskytne rychlou úlevu od pocitu svědění a pálení pokožky již do 15 minut, abyste mohla pokračovat v běžných aktivitách.

Intimní gel obsahuje zároveň aminokyselinu glycin, která zklidňuje intimní partie.

  • Canesten IntimGel je vhodný, pokud trpíte vaginálními potížemi a cítíte svědění a pálení pokožky intimních partií.    
  • Používejte 2× denně, nejlépe ráno a večer, pouze zevně.    
  • Intimní gel pro speciální hygienu napomáhá úlevě od symptomů, ale nenahrazuje léčbu vaginální mykózy.

Sebamed Intimní emulze pro ženy s pH 3,8


Autor: Pilulka.cz

Sebamed Intimní emulze pro ženy s pH 3,8 je intimní mycí emulze na přírodní bázi, vhodná k vaší každodenní hygieně. Hodnota pH 3,8 podporuje rovnováhu přirozené mikroflóry. Pravidelné používání posiluje antibakteriální ochranu. 

Hodnota pH ženských intimních partií přirozená už od dětského věku je 3,8. Časté mytí běžnými mýdly může vést k různým gynekologickým potížím. Proto je vhodná ke každodenní hygieně intimní emulze Sebamed na přírodní bázi.

Obsahuje alpha bisabol a heřmánek, které zklidňují a působí antibakteriálně. Aloe barbadensis přirozeně aktivuje zvlhčující schopnost kůže. 100% bez mýdla, bez konzervačních látek. Možno používat již od tří let.

SAFORELLE gel pro intimní hygienu


Autor: Pilulka.cz

Saforelle jemný gel pro intimní hygienu je čistící roztok bez mýdla s mírně zásaditým pH, který utišuje a zklidňuje podráždění. Je určen pro intimní hygienu, na čištění citlivé a jemné pokožky a především pro své léčivé účinky.

Jeho hypoalergenní složení minimalizující riziko vzniku alergie předurčuje Saforelle používat pro každodenní hygienu.  

Saforelle neobsahuje konzervační látky ani barviva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).