Slow Food představuje Kraj Vysočina

[Tisková zpráva] Prezentace tradičních výrobců se uskuteční v Ústavu zemědělské ekonomiky a informací na Praze 2 dne 28.5. 2009. Ochutnat speciality, navázat kontakty, podívat se na tradiční výrobky budete moci od 16.00 do 20.00 hod.

Organizace Slow Food Prague začíná cyklus, kterým představí v hlavním městě regiony jako takové a  hlavně malé výrobce regionálních potravinářských výrobků, pěstitele starých odrůd ovoce a zeleniny a provozovatele gastronomických zařízení a tradičních řemesel. Jako první si vybrala organizace Slow Food Prague Kraj Vysočina.   

Prezentace tradičních výrobců se uskuteční v Ústavu zemědělské ekonomiky a informací na Praze 2 dne 28.5. 2009. Ochutnat speciality, navázat kontakty, podívat se na tradiční výrobky budete moci od 16.00 do 20.00 hod.

Zvaní jsou všichni, kdo mají zájem nejen o kvalitní a nešizené výrobky, ale i zástupci médií, podnikatelé v zemědělském a potravinářském odvětví a zvláště příznivci hnutí Slow Food.

„Slow" zastupuje vědomou volbu stravy a svědomitou přípravu. Jde o to najít si v průběhu dne potřebný čas na jídlo a pití. Filozofii Slow Food prezentují tři slova: „Dobrý, čistý a fair."

Slow Food je tu pro zdravé potraviny vyráběné na principu udržitelného rozvoje, pro regionální produkty a především pro požitek. Slow Food sjednocuje lidi ze všech oblastí naší společnosti a propaguje styl života, který lze charakterizovat pojmy  hodnoty, vztahy, tradice.

Přijďte se podívat a ochutnat lahodné výrobky a udělejte něco pro sama sebe tím, že se zastavíte a zamyslíte nad tím, co jíte a pijete. Využijte této první příležitosti k zastavení a zamyšlení právě s Krajem Vysočina.

Termín:

28.05.2009 16.00 – 20.00 hod.

Místo:

Ústav zemědělských informací
Slezská 7
Praha 2

Další informace na www.slowfood.cz