Redukční jídelníček na týden

[Tisková zpráva] Sestavil brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá klientům hubnout na základě změny jídelníčku a cvičení.

Návod k použití: Pro každý denní chod si z uvedeného seznamu vyberte libovolné jídlo. Jakákoli kombinace jídel vám zaručí, že váš denní příjem energie bude v rozmezí doporučeného denního příjmu a nepřekročí hodnotu 5 500 kJ.

Porce pečiva je 50 – 60 gramů.

Snídaně – energetická hodnota 900 – 1100 kJ

1. Grahamový chléb s lučinou a rajčaty 

2. Žitný chléb s drůbeží šunkou a paprikou

3. Celozrnný chléb s tvarůžky, ředkvičky

4. Sýr cottage s okurkou, koprem a tmavým chlebem

5. Korn-bagetka s tvarovou pomazánkou s pažitkou

6. Celozrnný rožek s rostlinným máslem a avokádem

7. Vajíčko naměkko s celozrnnou žemlí a paprikou

Dopolední svačina – energetická hodnota 300 – 500 kJ

1. Drůbeží šunka s okurkou a ředkvičkou

2. Tvaroh s jablkem

3. Bílý jogurt s jahodami

4. Jeden kus ovoce (jablko / pomeranč / grep / nektarinka / broskev)

5. 50 gramů tvrdého sýra do 30 % t.v.s.

6. Acidofilní mléko

7. Sýr cottage s ředkvičkami

Oběd – energetická hodnota 1500 – 1800 kJ

1. Dušené kuřecí maso s houbami a dušeným čínským zelím

2. Masový vývar s kořenovou zeleninou, vařené kuřecí maso s dušenou zeleninou

3. Špagety s dušenými žampióny a cuketou

4. Zeleninová krémová polévka, grilovaná vepřová panenka s neloupanou rýží

5. Krůtí medailonky s dušenými fazolovými lusky, bazalkou a česnekem

6. Květákovo-brokolicová polévka, rybí rolky s čerstvým zeleninovým salátem

7. Bramborová polévka s celerem, dušené telecí maso s kedlubnem

Odpolední svačina – energetická hodnota 700 – 1000 kJ

1. Ananas s mrkví

2. Kuřecí debrecínka se žlutou paprikou

3. Chléb s vajíčkovou pomazánkou

4. Celozrnné pečivo s ricottou

5. Tmavý chléb s tuňákem a mladou cibulkou

6. Zavináč s vícezrnným chlebem

7. Šopský salát s přírodním sýrem

Večeře – energetická hodnota 900 – 1100 kJ

1. Zeleninový salát s mozarellou

2. Fazolové lečo s vejcem

3. Zapékaný ovčí sýr s rajčaty a bazalkou

4. Krabí salát s bílým jogurtem, pórkem a čerstvou zeleninou

5. Rucolový salát se sušenými rajčaty a vařeným hovězím masem

6. Omeleta se špenátem, rajčaty a strouhaným sýrem

7. Salát z červeného zelí s vejcem, mrkví, pórkem a pochoutkovou smetanou

Úspěšné hubnutí přejí Bc. Gabriela Knosová a Mgr. Kristýna Galová z brněnského Institutu kompliment®