Lékaře obcházejí falešní reprezentanti farmaceutických firem

[Tisková zpráva] Různými náznaky se pak snaží lékaře získat ke spolupráci s jimi údajně reprezentovanou firmou.

Společnost Actavis, dodávající širokou paletu generických přípravků, upozorňuje, že některé lékaře, zejména dermatovenerology, navštěvují nepraví reprezentanti farmaceutických firem, kteří jsou dokonce vybaveni falešnými vizitkami. Různými náznaky se pak snaží lékaře získat ke spolupráci s jimi údajně reprezentovanou firmou. Podle dostupných informací, jsou při takových podvodných jednáních rovněž skrytě využívány záznamové prostředky z oblasti audio a videotechniky, zřejmě pro další využití pro medializaci a diskreditaci jak lékařů, tak farmaceutických fi­rem.

Takové a podobné praktiky však jsou v přímém rozporu s etickým kodexem České asociace farmaceutických firem ČAF i etickým kodexem MAFS, Mezinárodní asociace farmaceutických společností, a zcela rozhodně v rozporu s interními etickými kodexy jednotlivých firem. „Naše společnost se od takových postupů jednoznačně distancuje,“ uvádí MUDr. Eduard Sirotný, generální ředitel společnosti Actavis.

„Po našem nepodařeném kongresu v Egyptě určitě upadneme do podezření, že zloděj křičí, chyťte zloděje. Se vší rozhodností veškerá podezření v tomto směru odmítám a sděluji, že společnost Actavis se proti rozhodnutí Státního ústavu pro kontrolu léčiv v řádném termínu odvolala a v odvolání přesvědčivě doložila, že odbornou náplň plánovaného setkání odborníků nezajistila třetí smluvní strana. Jako mezinárodní renomovaná firma si chování za rámcem platných etických kodexů nemůžeme a nesmíme nikdy dovolit,“ dodal MUDr. Sirotný.

Pro další informace prosím kontaktujte:

actavis@actavis.cz nebo obchodního ředitele

Jana Čáku tel.: : +420 251 001 680