Čtvrtstoletí piva Guinness

[Tisková zpráva] Přijďte s námi oslavit “Den Arthura Guinnesse“ 24. 9. 09 v Caffrey's! Součástí oslav budou kulinářské festivaly “S gulášem kolem světa“ a “Festival irské kuchyně”

Irský bar Caffrey's při­pravuje jedinečnou oslavu 250. výročí vzniku proslulého piva Guinness, které během čtvrtstoletí směle překročilo hranice Irska a stalo se součástí světové pivní kultury. Slavností v Caffrey's baru se připojíme ke světovým oslavám tohoto významného výročí. Patrony oslav v České republice je herečka Bára Štěpánová, herečka a zpěvačka Světlana Nálepková a herec Martin Dejdar.

Guinness & Jameson potečou proudem – 24. 9. 09

Příběh tohoto jedinečného piva započal již 24. 9. 1759, kdy Arthur Guinness podepsal nájemní smlouvu na světově proslulý pivovar St. James Gate v Dublinu na 9000 let. V Caffrey´s baru na Staroměstském náměstí vám k této příležitosti nabídneme speciální oslavu s příznačným názvem „1759“ -  při zakoupení Guinnesse za 59 Kč, získáte  Jameson za 17 Kč.

Pivní koktejlové variace a tradiční ústřice

Vedle toho připravujeme širokou řadu zajímavých Guinness koktejlů. Budete mít možnost ochutnat koktejly, které jste možná ještě nikdy nezkusili – a to vše za Arthurovy přítomnosti. Mezi ty nejzajímavější patří Baby Guinness, Black Velvet, Guinness Bomb, Black & Tan, Guinness & Blackcurrant a mnoho dalších.

Guinness a ústřice patří mezi legendární klasické labužnické kombinace. Ve dnech 24., 25., 26. a 27. září se můžete těšit na nejčerstvější ústřice dovezené přímo z Clarenbridge v Galway, které budou k dispozici za pouhých 17 Kč za 1 kus a 59 Kč za 4 kusy. Znovu tedy kombinace roku 1759.

Jedinečné setkání české, mezinárodní a tradiční irské kuchyně

V  den Arthura Guinnesse, 24. září slavnostně zahájíme naše dva odlišné festivaly, které mají v jedné slavnostní linii propojit českou, mezinárodní a irskou kulinářskou kulturu. První „S gulášem kolem světa“ bude oslavou těch nejzajímavějších gulášových receptů sesbíraných v různých koutech světa.  Druhý “Festival irské kuchyně” bude zasvěcen tradiční irské kuchyni.  Oba festivaly si budou moci příznivci dobrého jídla a mezinárodní kuchyně vychutnat až do 31. prosince. Festivalové pokrmy budou k dispozici za příznivé ceny a to včetně nápojů.

Vydejte se na výpravu s  gulášem kolem světa

„Od otevření baru Caffrey´s před 14 lety jsme měli možnost shromáždit mnoho exotických i tradičních receptů na guláše od našich zákazníků z nejrůznějších koutů světa. Během festivalu vám představíme guláše z Indie, Bahamských ostrovů, Jamajky, tradičního domova guláše – Maďarska, z kulinářské Francie, chladného Walesu, z našeho rodného Irska, ale také z daleké Brazílie, Jižní Afriky nebo Mosambiku. Těšte se na královské porce s 200g masa, s knedlíky nebo bramborovou kaši dle vašeho výběru, nebude chybět ani čerstvá sezónní zelenina. Aby si guláše mohl vychutnat opravdu každý, budou se ceny pohybovat do 200 Kč. To vše v  příjemném prostředí Staroměstského náměstí,“ popisuje unikátní gulášovou nabídku, Frank Haughton, majitel Caffrey's baru.

Objevujte nová a nová tajemství irské kuchyně

Až do konce roku bude v Caffrey's baru k dispozici speciální nabídka různorodých irských pokrmů s 30% slevou.  Můžete se těšit na pravidelné novinky v menu irských specialit.  Zjistěte co si dávají Irové nejraději při ponurých podzimních večerech nebo jak vypadá vánoční tabule. Naši kuchaři se před pár týdny vrátili z kuchařského kurzu v Ballymaloe      v Západním Corku v Irsku (který vede velice známá irská kuchařská škola), kde prošli kurzem „Irské jídlo nového věku“. Nepůjde tedy pouze o tradiční irská jídla, ale i jídla moderní irské kuchyně.

Festivalové ceny zpříjemní posezení na Staroměstském náměstí

Pokud jste zarytí zastánci českého piva, počítáme také s vámi. Během festivalového období vám nabídneme výborně vychlazené české pivo za ceny za pouhých 45 Kč – cenu na Staroměstském náměstí více než příznivou a Guinness za 65 Kč. Pravou kvalitní irskou kávu si zde můžete dát 140 Kč, Kilkenny za 65 Kč, irský cider za 65 Kč a další jídla a nápoje za značně snížené ceny.

Vychutnejte si atmosféru příjemného oběda nebo romantického večera na Staroměstském náměstí za velmi příznivé ceny!