Adresář Kam pro bedýnky nyní obsahuje již téměř 40 farem a klubů

[Tisková zpráva] V září 2010 aktualizovaný adresář Kam pro bedýnky obsahuje kompletní kontakty a popis 39 bedýnkových systémů a bioklubů v České republice. Adresář si na www.bio-info.cz od 20. dubna, kdy byl vydán poprvé, stáhlo nebo prohlédlo přes 15 500 zájemců.

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru!

Další tisíce lidí si adresář prohlédlo na stránkách Biospotřebitel.cz a Hnutí Duha, kteří se podíleli na jeho vzniku.

K začátku září byl adresář aktualizován o čtyři další bedýnkové systémy. Všechny čtyři pokrývají region Prahy a Středních Čech, jeden také Liberecký kraj.

Ukazuje se, že největší poptávka po bedýnkách je ve velkých městech: v Praze a městech Středočeského kraje prodává své bedýnky 18 farmářů z adresáře, v Brně 10. V Jihočeském, Olomouckém, Královehradeckém, Moravskoslezském a Libereckém kraji a kraji Vysočina,působí 3 bedýnkáři, v Ústeckém a Pardubickém jen po jednom. Někteří bedýnkáři zaváží své výpěstky do dvou či více regionů či krajů.

Bedýnkové systémy a další formy přímého prodeje z farmy si v České republice získávají velkou oblibu. Počet biofarem roste, jen za letošní rok jich přibylo přes 800, celkem jich je přes 3 500. Menší rodinné farmy využívají výhod přímého styku se svými zákazníky, své výpěstky nabízejí na farmářských trzích nebo právě prostřednictvím bedýnek.