Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Seriály
»
Dýně: druhy, pěstování, recepty
Seriál Dýně: druhy, pěstování, recepty
RSS tohoto seriálu
1
–
9
/
9
Kolumbovi vděčíme za dýně a dýním za figuru
Nebýt Kryštofa Kolumba, nikdy nedoceníme nezměrou sílu dýňové dužniny, semen ani oleje. Vydejte se s námi na výpravu, která odtajní historii i současnost plodu zvaného dýně.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Dýně zraje jako víno. Když ji dobře skladujete
Dříve se ve sklepích skladovala jablka, dnes je okupují dýně. Daří se jim dobře ve vlhku, nebo si libují v panelákovém bytě? Poradíme, jak skladovat dýně, aby byly i na jaře ve formě.
Kateřina Čepelíková
25. 10. 2013
Dýně Hokkaido má preventivně protinádorové účinky
Pravidelně deset deka dužiny dýně Hokkaido postačí k tomu, aby až třikrát klesla pravděpodobnost vzniku nádorového onemocnění. Semena dýní jsou zase přírodní zásobárnou zinku a železa.
Simona Procházková
23. 10. 2013
Dýně chutná nasladko i naslano
Dýně neslouží jen k výzdobě, své pevné místo má v kuchyni. Pod pokličkou nebo na plechu, naslano i nasladko. Máme pro vás zaručené tipy a recepty na dýňové variace.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2013
7 nejznámějších druhů dýně
Na světě jsou desítky druhů dýní. Hokkaido je jediná, která se před tepelnou úpravou neloupe. Všechny druhy dýní jsou jedlé, a to i ty okrasné. A každý druh dýně musíte pěstovat zvlášť.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2013
Počet nových komentářů
7
Dýně v kuchyni – receptem to končí, důležitý je už výběr a skladování
Aktualita
Přestože dýně letos mají svůj nejslavnější den už za sebou, pořád jsou hojně k mání a stále z nich můžeme vařit, péct či smažit. Vlastně až do jara, při dobrém skladování vydrží dlouho.
Lenka Krbcová
12. 11. 2012
Tisíc dobrých důvodů, proč zasadit dýni
Tisícovku nedáme, ale ve prospěch dýně toho mluví hodně: je zdravá i léčivá, není kalorická, můžete ji vařit, péct, smažit, grilovat, odšťavňovat. Každý z mnoha druhů je k něčemu dobrý.
Kateřina Čepelíková
10. 5. 2012
Počet nových komentářů
2
Dýně Hokkaidó – nejlepší je pečená
Je to malé, oranžové (někdy ale zelené, a někdy taky úplně jiné), krásné, chutné, plné vitamínů, snadno se to pěstuje, dlouho to vydrží… Prostě k sežrání. Co je to?
Renata Petříčková
15. 10. 2010
Počet nových komentářů
2
Sezóna dýní začíná. Umíte ji připravit?
Přestože oslavám Halloweenu většina Čechů příliš nehoví, dýňová dekorace si u nás své místo našla. Jako lampy zdobí nejednu zahradu. Vnitřek této neobvyklé zeleniny ale často končí v odpadkovém koši, což je obrovská škoda – dužina, semínka a dýňový olej jsou totiž cenným zdrojem vitamínů a živin.
Petra Pohlová
30. 10. 2009
Počet nových komentářů
1
1
–
9
/
9
PODCAST: Shoďte dvě kila za měsíc, radí trenér. Jinak místo tuku ztratíte svaly
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji