Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
hovězí
hovězí
1
–
13
/
13
Zvěřinu si teď můžete koupit přímo od lesníků
Je to docela paradox – ačkoli jsou ryby a zvěřina všeobecně považovány za jedny z nejkvalitnějších produktů živočišné výroby, pohybuje se již mnoho let spotřeba těchto produktů v Česku na velmi nízké úrovni.
Petr Havel
12. 10. 2022
Burgery a párky bez masa se musí jmenovat jinak, chtějí výrobci
Na trhu přibývá produktů rostlinného původu, které používají zavedené názvy potravin z masa. Zdaleka již přitom nejde jen o již dříve diskutovaný veganský burger, ale také párky, klobásy, řízky nebo právě veganské maso. Producenti masa jsou proti.
Petr Havel
14. 9. 2022
Počet nových komentářů
1
Proč využít na hovězí vývar žebra a ne morkové kosti
Nejlepší vývar uděláte z nejdražšího masa, z hovězího masa. Ale dobrou službu udělají i morkové kosti nebo žebra. Ta se sice obvykle udí nebo grilují, ale uděláte z nich i skvělou polévku. Jak na ni?
Petr Havel
26. 7. 2021
Počet nových komentářů
1
Proč jsme se o nelegálním polském hovězím v ČR dozvěděli tak pozdě?
Veterináři kontrolují maso polského původu v České republice. Žádné z doposud provedených vyšetření sice neprokázalo nebezpečnost rizikového hovězího pro zdraví, přesto se lidé ptají: jak se k nám maso dostalo a dalo se tomu předejít?
Redakce
6. 2. 2019
Počet nových komentářů
1
Učili Čechy jíst kvalitní hovězí a zajímat se o původ masa
Když se před třiadvaceti lety otevřela v Praze na Vinohradech restaurace Bílá kráva, byl to vpravdě pionýrský počin. Do té doby si totiž nemohli nikde jinde návštěvníci gastronomických zařízení vychutnat kvalitní a vyzrálé maso z masných plemen skotu, v tomto případě plemena charolais. A této surovině je podnik věrný dodnes.
Petr Havel
20. 6. 2018
Tasemnice zbavuje chuti na syrové maso. Jak se nenakazit tatarákem?
Tatarský biftek nabízejí některé restaurace jen mimo jídelní lístek a na přání hosta. Vědí proč. Nákaza ze syrového masa se nedá zcela vyloučit. V případě tasemnice ale máme pár triků.
Kateřina Kolářová
15. 4. 2013
Počet nových komentářů
4
Nález zakázaného separátu z ovcí vyhnal veterináře na kontroly
Aktualita
Další skandál s masem přichází z Francie. Našly se tu tuny britského skopového separátu, který je nelegální kvůli riziku přenosu klusavky. Veterináři začali prověřovat podezřelé zásilky.
Petr Havel
21. 3. 2013
I IKEA míchala do jídla koňské maso
Aktualita
Skandál s nedeklarovaným koňským masem se šíří Evropou. Na světě jsou další dva výrobky, které koninu na obale nepřiznaly, a přesto ji obsahovaly. Je mezi nimi i jídlo z IKEA.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Kauza koňské maso: jde především o klamání spotřebitele
Sníst koninu je pro někoho z etických důvodů nepředstavitelné. Její požití vás však na máry nepoloží, jak je někdy mylně interpretováno. Problém s koňským masem v potravinách je jinde.
Petr Havel
21. 2. 2013
Počet nových komentářů
2
S dělením hovězího masa na přední a zadní nevystačíme
Pokračování seriálu o mase probírá časté omyly týkající se kvality jednotlivých partií hovězího. Zjednodušené označování vede k jednodušším a ne zcela optimálním kulinářským úpravám.
Petr Havel
5. 12. 2012
Proč u nás není kvalitní hovězí?
Nejprve je třeba vědět, co kvalitu hovězího masa ovlivňuje. A to v ČR bohužel nevědí spotřebitelé, ale ani řezníci a nákupčí řetězců. Největším mýtem je přitom teze o čerstvém mase.
Petr Havel
29. 11. 2012
Počet nových komentářů
22
Teď už kvalitu poznáte na první dobrou
Aktualita
Nedokážete se zorientovat v nabídce masa a lahůdek? Chcete kupovat jen kvalitu? Poradí vám nové brožurky vydané Sdružením spotřebitelů. Jsou přehledné, obsažné a navíc úplně zdarma.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2012
Falešné hovězí bylo nasáklé barvou. Z Maďarska do ČR nesměřovalo
Aktualita
V posledních dnech se objevily zprávy o vepřovém mase, které se, patřičně obarvené, vydávalo za hovězí svíčkovou. Do českých obchodů se nedostalo, uklidňují veterináři.
Lenka Krbcová
24. 10. 2012
1
–
13
/
13
Domácí lékař
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Absces konečníku (Rektoanální absces)
Zácpa
Šedý zákal (katarakta)
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Astma
Revmatoidní artritida
Bolest na hrudi
Bradavice
Artróza
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Shoďte dvě kila za měsíc, radí trenér. Jinak místo tuku ztratíte svaly
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji