Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Svatomartinské menu s recepty

Svatomartinská husa: Suroviny potřebné na Svatomartinskou husu šéfkuchaře Milana Hořejše. Recepty dále  Více v článkuwww.nasgrunt.cz
  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Suroviny potřebné na Svatomartinskou husu šéfkuchaře Milana Hořejše. Recepty dále

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Na Svatomartinskou husu potřebujeme: 4-5kg husu, 6 červených jablek, sůl a kmín. Postup: Očištěnou a omytou husu si připravíme nejlépe den předem – dáme do pekáče, důkladně nasolíme, okmínujeme z obou stran a necháme přes noc v lednici.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Před samotným pečením rozkrojíme dvě jablka a vložíme do husy, díky nim zůstane husa hezky šťavnatá.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Milan Horejš krájí zbytek jablek na čtvrtky, následně je položí kolem husy.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Husa s jablky

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Husu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů a pečeme 20 minut.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Husu podléváme Svatomartinským vínem a vodou.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Po 20 minutách pečení troubu stáhneme na 140 stupňů a za občasného podlévání výpekem pečeme přibližně další 4 hodiny.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Po upečení...

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    „Počítejte s tím, že 5kilovou husu budete péct minimálně 5 hodin, já preferuji pomalé pečení až 15 hodin,“ říká šéfkuchař Milan Hořejš.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Povede se vám letos taky taková?

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: suroviny: červené zelí, 3–4 červená cibule, brusinky, vinný ocet, sůl, pepř, med, popř. cukr.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: Zatímco se nám peče husa, připravíme si zelí. Červenou cibuli rozkrojíme na polovinu a následně nakrájíme na nudličky. Červené zelí nakrouháme.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: Červené zelí nakrouháme.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: Červené zelí nakrouháme a vložíme do hrnce.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: Do hrnce k zelí přidáme brusinky.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: Přidáme vinný ocet.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: Vinný ocet přidáváme podle vlastních preferencí.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: Opepříme.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: Osolíme.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Červené zelí s brusinkami: Přidáme med, přiklopíme a na mírném plameni dusíme do měkka přibližně 35 minut.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Suroviny: 1 kg brambor, 300 g polohrubé mouky, sůl, sádlo.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Brambory uvařené den předem nastrouháme nebo protlačíme lisem na brambory.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: K bramborám přidáme polohrubou mouku.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Vypracujeme těsto.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Na pomoučněném vále vytvoříme těsto, rozdělíme ho na dílky, ze kterých následně uválíme bochánky.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Bochánky z těsta.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Bochánky rozválíme na placky.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Placky nasucho opečeme z obou stran na pánvi.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Následně potřeme vypečeným sádlem z husy.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Postupně opečeme všechny placky.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Tradiční lokše: Lokše se pečou nasucho.

    Autor: www.nasgrunt.cz

  • Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Voilà – Svatomartinská husa v celé své kráse.

    Autor: www.nasgrunt.cz