Všechny galerie

Fotogalerie: Superovoce

Mangostan: Vyznačuje se sladkokyselou chutí. Používá se na hojení ran, exémů a jiných kožních onemocnění. Pozitivně také ovlivňuje nervový i cévní systém a posiluje dásně. Tlumí bolesti, odstraňuje únavu a snižuje horečku. Více:www.titbit.cz
  • Mangostan

    Mangostan

    Vyznačuje se sladkokyselou chutí. Používá se na hojení ran, exémů a jiných kožních onemocnění. Pozitivně také ovlivňuje nervový i cévní systém a posiluje dásně. Tlumí bolesti, odstraňuje únavu a snižuje horečku. Více:

    Autor: www.titbit.cz

  • Pitahaya

    Pitahaya

    „Ostnaté“ ovoce je ve skutečnosti plodem kaktusu. Je důležitým zdrojem vápníku, karotenu, železa a riboflavinu. Semínka, která se běžně s dužinou konzumují, mají vysoký obsah omega 6 a omega 3 mastných kyselin. Více:

    Autor: www.titbit.cz

  • Papája

    Papája

    Dužina je bohatá na vitamín A, B, C a E a vápník. Semínka, která obsahují vysoké množství enzymu papainu s protizánětlivými účinky, podporují trávení a jejich konzumace čistí tělo od různých parazitů. Jejich chuť je poměrně nahořklá a ostrá podobná chuti černého pepře. Více:

    Autor: www.titbit.cz

  • Granátové jablko

    Granátové jablko

    Má silné antioxidační účinky. Látky obsažené v granátovém jablku také prospívají cévám a čistí krev. Prospěšnost v případě anémie (chudokrevnosti) je díky bohatosti na minerály, zejména železo. Navíc se v plodech nachází vysoké množství sodíku a vitamínů. Více:

    Autor: www.titbit.cz

  • Guave

    Guave

    Patří mezi plody s nejvyšším obsahem vitaminu C (asi 5x více než citrony nebo pomeranče). Plody obsahují také cca 15 % cukrů, hodně vitaminu A a značné množství vápníku, fosforu a stopových prvků. Semínka jsou bohatá na omega-3 mastné kyseliny a vlákninu. Více:

    Autor: www.titbit.cz

  • Superovoce

    Superovoce

    Ovoce etrémně bohaté na minerály, vitamíny, barviva a navíc se silnými antioxidačními účinky má často exotický původ. Mezi superovoce však z hlediska obsahu zdravotně prospěšných složek patří i běžnější druhy jako borůvky, švestky, vodní meloun, černý rybíz či rakytník řešetlákový.

    Autor: www.titbit.cz