Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Recept na velikonoční nádivku

Recept na velikonoční nádivku: Nádivka s drůbežím masem: 1 ks asi 305 kcal. Pro 4 osoby (12 kousků): 2 kuřecí prsa, 1 tepelně upravené spodní uzené krůtí stehno, 6 rohlíků, 100 g másla, 250 ml drůbežího vývaru, svazek pažitky, 5 vajec, sůl, mletý pepř, muškátový květ, máslo a strouhanku na zapékací misku   Více v článkuIsifa
  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Nádivka s drůbežím masem: 1 ks asi 305 kcal. Pro 4 osoby (12 kousků): 2 kuřecí prsa, 1 tepelně upravené spodní uzené krůtí stehno, 6 rohlíků, 100 g másla, 250 ml drůbežího vývaru, svazek pažitky, 5 vajec, sůl, mletý pepř, muškátový květ, máslo a strouhanku na zapékací misku

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Kuřecí prsa omyjeme, vložíme do kastrolku s vodou. Uvedeme do varu. Vaříme je na mírném ohni doměkka. Potom prsa z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar nevyléváme.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Tepelně upravené krůtí stehno stáhneme z kůže. Maso odřízneme od kosti a nakrájíme na kousky.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Rohlíky nejprve podélně překrojíme napolovic. Potom je rozkrájíme na podélné proužky. Nyní je příčně nakrájíme na kostičky.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Ve velké pánvi rozpustíme polovinu dávky másla. Vsypeme polovinu nakrájených rohlíků. Za stálého míchání je opečeme. Potom opečeme na zbylém másle ostatní rohlíky.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Vychladlé kuřecí maso rozkrájíme na kostičky. Když vychladnou opečené kousky rohlíků, pokropíme je vychladlým vývarem z kuřecích prsou, ne moc, aby se kostičky rohlíků nerozpustily.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Z pažitky odstřihneme svazek, omyjeme ji a osušíme. Potom pažitku najemno nasekáme.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Do mísy k uzenému masu přisypeme nakrájené kuřecí maso. Z rohlíků vymačkáme přebytečnou tekutinu a dáme je do misky k masu.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Do nádoby rozklepneme vejce, přičemž oddělíme bílek od žloutků. Žloutky vyšleháme s trochou soli, pepře a muškátového květu.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    K bílkům přidáme špetku soli. "Bílky je důležité šlehat pomalu. Pokud člověk připravuje sníh v robotu, měl by začít na nejpomalejším stupni a zhruba po třech minutách pomalu přidávat rychlost," doporučuje Radek David, šéfkuchař pražské restaurace La Veranda. Šleháme, až vznikne tuhý sníh.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Vhodnou zapékací misku nebo pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Do misky k oběma druhům masa a rohlíkům přilijeme rozšlehané žloutky, přisypeme pažitku, okořeníme pepřem, osolíme. Po dávkách vmícháme tuhý sníh.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Směs promícháme a přendáme do misky. Vršek uhladíme. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 45 minut.

    Autor: Isifa

  • Recept na velikonoční nádivku

    Recept na velikonoční nádivku

    Upečenou nádivku krájíme na kousky, které ihned podáváme. Výborná je nádivka i studená.

    Autor: Isifa