Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Kandované ovoce obsahovalo neuvedené emulgátory

Kandované ovoce: Nejen sušené, ale také kandované je oblíbenou vánoční pochoutkou. Inspekce se proto zaměřila na jeho kvalitu.  Více v článkuPixabay.com / Goshadron, podle licence: Public domain
  • Kandované ovoce

    Kandované ovoce

    Nejen sušené, ale také kandované je oblíbenou vánoční pochoutkou. Inspekce se proto zaměřila na jeho kvalitu.

    Autor: Pixabay.com / Goshadron, podle licence: Public domain

  • Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Ve směsi proslazeného ovoce byla zjištěna přítomnost barviva (allura červeň AC - E129), které nebylo uvedeno na obale výrobku.

    Autor: SZPI / Potraviny na pranýři

  • Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Kandované třešně obsahují barvivo brilantní modř FCF (E 133), které nebylo uvedeno ve složení na obale výrobku. Výrobce a prodejce Lidl.

    Autor: SZPI / Potraviny na pranýři

  • Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Kandované třešně obsahují barvivo brilantní modř FCF (E 133), které nebylo uvedeno ve složení na obale výrobku. Výrobce a prodejce Lidl.

    Autor: SZPI / Potraviny na pranýři

  • Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Kiwi plátky obsahují konzervant - kyselinu sorbovou, jejíž přítomnost nebyla uvedena na obale.

    Autor: SZPI / Potraviny na pranýři

  • Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Kandované ovoce obsahovalo neuvedené přídatné látky

    Kiwi plátky obsahují konzervant - kyselinu sorbovou, jejíž přítomnost nebyla uvedena na obale.

    Autor: SZPI / Potraviny na pranýři

  • Kandované ovoce

    Kandované ovoce

    Kandované ovoce je konzervované řepným cukrem. Během úpravy ztrácí vodu, ale i mnohé cenné látky, naopak obsahuje hodně cukru, takže spíše než o ovoce jde o cukrovinku.

    Autor: Pixabay.com / szjeno09190, podle licence: Public domain

  • Sušené versus kandované ovoce

    Sušené versus kandované ovoce

    Sušené ovoce je konzervováno sušením bez použití přírodních sladidel, na rozdíl od kandovaného, které se konzervuje pomocí cukru. Z výživového hlediska je přitom lepší se kandovanému ovoci spíše vyhnout, protože přidaný cukr má prokazatelně škodlivé účinky na lidské zdraví.

    Autor: Pixabay.com / jarmoluk, podle licence: Public domain