Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Fotorecept: Nadýchaná vaječná omeleta

Fotorecept: Vaječná omeleta: Suroviny k přípravě: tři vejce, sůl, pepř, mléko (voda) 1 lžíce, olej nebo máslo. Případně další ingredience ke konečnému ozdobení a podávání  Více v článkuNina Havlová
  • Fotorecept: Vaječná omeleta

    Fotorecept: Vaječná omeleta

    Suroviny k přípravě: tři vejce, sůl, pepř, mléko (voda) 1 lžíce, olej nebo máslo. Případně další ingredience ke konečnému ozdobení a podávání

    Autor: Nina Havlová

  • Fotorecept: Vaječná omeleta

    Fotorecept: Vaječná omeleta

    Vejce rozklepneme, rozmícháme vidličkou (nešleháme šlehačem, omeleta by nebyla tak nadýchaná), přidáme pepř a sůl

    Autor: Nina Havlová

  • Fotorecept: Vaječná omeleta

    Fotorecept: Vaječná omeleta

    Na rozpálenou pánev s olejem nebo máslem nalijeme rozmíchaná vejce

    Autor: Nina Havlová

  • Fotorecept: Vaječná omeleta

    Fotorecept: Vaječná omeleta

    Omeleta se nikdy neobrací, smaží se po jedné straně

    Autor: Nina Havlová

  • Fotorecept: Vaječná omeleta

    Fotorecept: Vaječná omeleta

    Pánví pohybujeme, aby vejce byla propečená všude, pomáháme si vařečkou, kterou roztíráme tekuté vejce. Nebojíme se omeletu podhrnovat tak, aby se tekuté vejce přelilo do pánve a tam se osmažilo.

    Autor: Nina Havlová

  • Fotorecept: Vaječná omeleta

    Fotorecept: Vaječná omeleta

    Omeleta je rychle usmažená, je dobré si další ingredience k podávání připravit napřed

    Autor: Nina Havlová

  • Fotorecept: Vaječná omeleta

    Fotorecept: Vaječná omeleta

    Omeletu můžeme připravovat s uzeninou, sýrem, kečupem, zeleninou, cibulí, česnekem, hořčicí, pálivou paprikou nebo chilli omáčkou apod. Záleží na nás i naší fantazii, zda je použijeme za tepla v pánvi, či jen posypané na již hotovou omeletu.

    Autor: Nina Havlová