Hlavní navigace

Názor k článku Zabijačky: Pláč na špatném prasečím hrobě od Kubík - No, ten článek se mi snaží namluvit, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2012 0:25

    Kubík (neregistrovaný)

    No, ten článek se mi snaží namluvit, že nikdy nic takového nebylo, ale opak je pravdou. Na každé dědině, kde to aspoň trochu funguje se jednou za rok sejdou hasiči, fotbalisti, Sokoli, zahrádkáři nebo kterýkoliv jiný spolek, dovezou prase nebo dvě, zabijou je (řezník, ne amatér) brzo ráno, takže tam nemusí být děti, apod. Většinu toho sní sami, přijdou přátelé,zájemci, ochutnají, pokecají, ten chvíli přikládá pod kotel, ten chvíli míchá, přátelská atmosféra.

    Možná to neznají měšťáci, kteří jsou anonymní, neznají svoje sousedy, nikdy na takové zabijačce nebyli a neví co tam čekat. Potom vymýšlí takovéto zákony.

    Pokud to bylo protizákonné už dřív - nevím, budiž, ale nikdy s tím nebyl žádný problém. Nyní si to už nikdo nedovolí a to díky senzacechtivým médiím, která nám nafouknutím případu prokázala medvědí službu :-(
    Objevují se názory - vzít si vepřové půlky. Ale kde máte vnitřnosti, z čeho chcete dělat jitrnice, jelita a všechno ostatní. Navíc už se vytrácí ten duch "to je naše prase, které jsme si zabili, spařili, ..." a stává se z toho jenom takový okleštěný, instantní pokus o zabijačku. To si rovnou můžem zajít pro dvacet deka salámu a dát si ho na chleba! Neberte nám folklór vesnic!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).