Hlavní navigace

Názory k článku Volební kalkulačka ukazuje, že dobrovolné očkování nemá šanci

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2013 10:37

    Jiří (neregistrovaný)

    To je typické pro všechny naše politiky a experty: V zahraničí jsou všichni hlupáci, my víme nejlépe, co je správné, a uděláme vše pro blaho lidí i proti jejich vůli.

  • 10. 10. 2013 13:09

    Taky skoro doktor (neregistrovaný)

    Nevím, co autorka chtěla článkem vyjádřit.
    Kdyby o povinném očkování měli rozhodovat politici nebo nedej Bůh dr. Eleková , byl by to krok zpět.
    O odborných záležitostech tohoto typu mají rozhodovat odborníci a ne politici a šarlatáni.
    Tak si myslím , že názory těchto obou táborů jsou mimo mísu.
    A je dobře , že si to alespoň většina politiků uvědomuje jak je patrné z průzkumu.
    Zkrátka nekecat do něčeho čemu nerozumím.
    VB

  • 10. 10. 2013 13:15

    bez přezdívky

    1.V textu článku je uvedeno: Dobrovolnost očkování podporuje i hnutí ANO: „Nebudeme nikoho nutit, aby se dával očkovat,“ uvedl Jaromír Hasoň.
    2. V tabulce je uvedeno u politické strany ANO NE dobrovolnému očkování.

    :-)A tak je to se vším... Jak to tedy vlastně je?

    ANO ANO nebo ANO Ne ?

    Dávám do placu pár svých postřehů:
    U prvních dvou synů jsem naprosto neměla pochybností ani jsem to neřešila, jen jsem řešila, čím bych ještě mohla své dítě přidoochránit. Jojo chodíme do parku...feťácká jehla na pískovišti...žlou­tenka B...no to ne! Staršímu jsem tedy ještě žloutenku přikoupila. Teď po letech koukám do statistik, po poranění inj. jehlou žádný nakažený.... Cože, jak to je možné, že po očkování si někteří jedinci nevytvoří protilátky, nebo si je vytvoří v nedostatečném množství. Pokud se mu vytvořily, jak dlouho mu vydrží jejich dostatečná hladina do doby, kdy to má smysl? Na Rozaliu píše paní (nyní v důchodovém věku) svůj příběh. Ona nemocná žloutenkou B (při prvních třech to nevěděla), její čtyři děti ne, ale Chlíbek říká, že tahle žloutenka je ještě nakažlivější než HIV. Asi nějaká absolutní výjimka....
    Můj pediatr říká, že není dobře, že se očkování proti TBC zrušilo. Janda říká, že jsme měli dlouhá léta takový pomyslný červený puntík, protože jsme TBC ještě očkovali a okolní státy už ne, i když se vědělo, že vakcína je málo účinná s moc devastujícími vedlejšími účinky. A těch tyjátrů co zažily rodiče, kteří odmítli.
    V čekárně pediatrů visí na nástěnce A4 na které je výčet lékařských zákroků, na které může rodič poslat za sebe zástupce a kdy musí být přítomen osobně (od1.4.2012). Osobně musím jít s dítětem na takový lékařský zákrok, který může negativně ovlivnit či snížit kvalitu života jedince nebo může mít i fatální následky a v závorce je uvedeno např. nepovinné očkování. COo?
    Někde jsem registrovala info, že po 1.1.2014 už pediatři neponesou zodpovědnost za následky po aplikaci vakcín. Možná tím bude ukončena éra podhlášenosti nežádoucích účinků. Nevšimla jsem si zatím, jestli se chystá stát nějak se vypořádat se zodpovědností za jasně prokazatelné následky. Vyspělé země takové zákonné úpravy mají. I po zaplacení kompenzace, to je stejně rodič, kdo nese následky.
    Proč máme předepsáno povinné očkování proti 9 nemocem, když v okolních státech je očkování dobrovolné nebo jsou povinné 1-3 nemoci a proočkovanost je přesto dostatečná? No snad Prymula v televizi nemluvil do větru, když říkal, že v horizontu 2-3 let uvažují o převedení některých očkování do režimu nepovinného. Jojo ale paní Cabrnochovou jsem slyšela říkat v televizi, že pevné vedení v těhle věcech je prostě potřeba! Rozhodneme za vás pro dobro věci, o tom se prostě nediskutuje, máte málo validních informací nejste odborníci a hlavně vy rodiče jste prostě absolutně nekompetentní dělat taková závažná rozhodnutí!
    Rodiče v jiných zemích tuto důvěru od svého státu mají.
    Homeopatie a teď i celostní medicína a jejich přístupy k léčení mají oficiálně uznané místo. Mají také na očkování odlišnější pohled než medicína klasická. Lékař celostní medicíny Lebenhart např. říká, že sociální vyloučení z kolektivu, které u nás stát uplatňuje jako sankci, vůdči rodičům, kteří nechtějí své dítě očkovat v povinném režimu, dítěti také rozhodně neprospívá a má pravdu. Kdo si může tento nadstandart , nemít dítě ve státní školce, dovolit? To je silná páka. Proč v okolních zemích toto omezení není?
    Záškrtový toxin na který se očkujeme - účinnost vakcíny po cca19 letech vyprchá, ale proč záškrt s tímhle nebezpečným toxinem nekoluje ve starší populaci? (Vavruška). Našla jsem podle tabulek poslední 1 pacient 1975. Ohrožuje moje dítě aktuálně záškrt, abych ho nechala hned ve 3 měsících očkovat podle vyhlášky?
    Černý kašel 90 hlášených případů na 240 000 tisíc obyvatel našeho kraje. Je to bezprostřední ohrožení nebo ne? Mikrobiologická laboratoř udělá stěrem z nosu kultivaci a prokáže přítomnost bakterie za cca 1100,- samoplátci, rozvoj nemoci je pozvolný. Máme doma dva bratry ve věku, kdy je nejvíce hlášených případů. Sakra, jak to? Oba jsou přeočkovaní booster dávkou nedávno. Jak to, že píšou, že vakcína je nejspíš málo účinná? No snad ten Pediacel, který mi VZP nezaplatí, píše Petráš, že má silnější pertussovou složku.
    Kámoš doktor říkal, že teď pojištovny platí každej výjezd záchranky a tak se jezdí i pro vyvrknutý kotník. Kšeft je holt kšeft. Neříká se to i o těch vakcínách?
    Polio-poslední výskyt v roce 1956. Hrozí, že se moje dítě v dětském věku s touto nemocí v ČR potká?
    Prymula říká, že děti v Africe sice očkují , ale protože nedodržují chladové řetězce skladování vakcín, vakcíny jsou pak neúčinné. Tak je tam potřeba postavit ty výrobny....

    A co Ignác Filip Semmelweis, když přišel na to, že lékař/porodník si má umývat ruce a pracovat v co nejčistším prostředí a s čistými nástroji... měl anebo neměl pravdu? Neměli ho za blázna?
    PS: A to prosím nejsem striktním zastáncem neočkování....

  • 10. 10. 2013 13:26

    Lenka Krbcova

    Zdravím, k rozporům mezi odpovědí a komentářem u některých stran jen tolik, že takto prostě odpověděli - můžete si z toho udělat obrázek třeba o tom, nakolik mají v dané věci jasno. LK

  • 17. 10. 2013 15:34

    Michaela Schwarzová (neregistrovaný)

    Chci mít právo se svobodně rozhodnout. Syn není od 18.měsíce očkován. Zrušení povinnosti očkování je hlavní důvod, proč kandiduji za Českou pirátskou stranu. Chci to změnit a v tuto chvíli jsem asi jediný politik, který to říká nahlas.
    michaela.schwar­zova@pirati.cz

  • 23. 10. 2013 11:31

    svetlolej (neregistrovaný)

    dovolte mi opravit autora/ku:
    děkuji

    Hned v první větě má být:
    "V České republice je očkování pro některá infekční onemocnění z VYHLÁŠKY ( a NE ze zákona!!) povinné a řídí se očkovacím kalendářem"

    Dodávám: Naopak zákon s touto vyhláškou koliduje :-)
    s láskou
    sv.

  • 27. 10. 2013 9:50

    Romas (neregistrovaný)

    A je tu otázka. Ovlivnila nějak dobrovolnost očkování v těch státech, kde je dobrovolné, výskyt nemocí proti kterým se očkuje. Zvedl se nějak jejich výskyt? Co slyším od některých co žijí v těchto zemích tak nijak moc se tam opravdu neočkuje a nemoci se nevyskytují stejně. Tak kde je asi pravda.A omílání dokola věty kolektivní imunita, to je k smíchu. Zkuste si své děti dát na hladinu protilátek po očkování. Plno mamin to už poslední dobou udělalo a jaké překvapení, ty děti neměly v sobě většinou protilátky žádné , nebo minimum proti nemocem co proti nim byly očkovány. Takže žádná kolektivní imunita není, protože většina z nás v sobě protilátky nemá, jen zanesené tělo přídavnými látkami z vakcín. Ale na to si bude muset přijít každý z nás, zkuste si udělat test u sebe, svých dětí a budete taky překvapení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).