Hlavní navigace

V sobotu propukne v Dětenicích středověký food festival

19. 7. 2016

Sdílet

 Autor: Dětenice
Už tuto sobotu nás čeká středověký food festival. „Tedy spíš – abychom zůstali věrni středověké atmosféře – masakr žrádla, chlastu a brutální zábavy,“ říká s úsměvem manažerka festivalu.

Už na tuto sobotu se chystá festival středověkých chutí a vůní přímo pod širým nebem, ve středověké krčmě v Dětenicích. „Letos poprvé se několikrát za léto v zámeckém resortu pořádá středověký food festival. Tedy spíš – abychom zůstali věrni středověké atmosféře – masakr žrádla, chlastu a brutální zábavy,“ říká s úsměvem manažerka dětenického komplexu Aneta Ondráčková.

První ze čtyř festivalů už proběhl, tak vám z něj nabízíme malou ukázku, abyste mohli pocítit tamní atmosféru. Další podobně zábavný festival začne už toto sobotu, celé středověké léto pak bude završeno 13. a 20. srpna.

Divoké čuně, kuřecí hnátky, ale i domácí koláčky

Pokrmy budou inspirované Franckou říší a barbarským severem. Ochutnat budete moci rybičky, ústřice, krevety, opékané divoké čuně, ale i kuřecí hnátky, uzeného kapra a jehněčí klobásky. Mlsné jazýčky potěší domácí koláčky. „Nebude to ale jen o vybraných středověkých krmích a mocích. Součástí bude i bohatý doprovodný program včetně rytířského klání. Kolem se budou potulovat poběhlice a pro potěchu návštěvníkova oka se budou v rytmu středověké hudby ladně vlnit tanečnice. Hudbu zajistí DJ Dony a k dispozici bude i chill out house,“ láká na středověký festival manažerka. Vstup je zdarma.

Zdroj: Dětenice

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).