V hospodě už nepiju…

… říká muž, který padělá alkohol z lihu a sava. S rozhovorem pro server Aktuálně.cz souhlasil jen pod podmínkou anonymity. Roky se podílí na miliardovém byznysu s nezdaněným alkoholem, zapojil se i do samotné výroby falešného alkoholu vyráběného z denaturátu.  A po této zkušenosti říká: v hospodě už si nikdy žádný tvrdý alkohol nedám. „Kdysi jsem pil metaxu, protože tu nikdo neuměl. Ale už to taky neplatí. Jediné, co se načerno nevyrábí, jsou takové ty sladké likéry se smetanou, je tam nízký…

… říká muž, který padělá alkohol z lihu a sava. S rozhovorem pro server Aktuálně.cz souhlasil jen pod podmínkou anonymity. Roky se podílí na miliardovém byznysu s nezdaněným alkoholem, zapojil se i do samotné výroby falešného alkoholu vyráběného z denaturátu. 

A po této zkušenosti říká: v hospodě už si nikdy žádný tvrdý alkohol nedám. „Kdysi jsem pil metaxu, protože tu nikdo neuměl. Ale už to taky neplatí. Jediné, co se načerno nevyrábí, jsou takové ty sladké likéry se smetanou, je tam nízký obsah alkoholu a celkově se to nevyplácí,“ prohlásil tento muž v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Drtivou většinu z toho, co o alkoholovém byznysu říká šedá zóna, podporují i zjištění soukromých detektivů, které si na zmapování černého trhu najali renomovaní výrobci lihovin. Jednoznačná shoda podsvětí a oficiálních míst panuje i v tom, že stát není schopen proti daňovým únikům a podvodům s alkoholem účinně bojovat.

Jedna z mála věcí, v níž se přou, je to, zda lze dokonale zfalšovat alkohol s tajnou recepturou. Likérky tvrdí, že to možné není. Rozhovor s padělatelem najdete na serveru Akturálně.cz.

Čtěte téma: Alkohol a léky, jak se to rýmuje?

Po jaké době je možné se napít alkoholu a v jakém množství, když jsem si vzal např. panadol? Známe odpověď.