Hlavní navigace

Už máte pohybové předsevzetí na příští rok? Soutěžte s Vitalií o kurz běhání!

18. 12. 2009

Sdílet

SOUTĚŽ: Na začátku roku bývá v posilovnách a na skupinových lekcích k nehnutí. V lednu, v čase plnění novoročních předsevzetí, máme k pohybu motivaci. Už víte, jak a kde se vrátíte do formy? Třeba vás inspirujeme a možná vyhrajete poukaz na „running bootcamp“. Pojďme se společně připravit na maraton!

Soutěž již byla ukončena! Kdo vyhrál?

Počátkem roku přicházejí fitness centra pravidelně s novými cvičebními programy, zaměřenými na hubnutí. Představují revoluční přístroje proti celulitidě nebo nabízejí výhodné balíčky cvičení a ošetření pleti. Oblíbené jsou také akce „Kupte dvě permice a třetí získáte zdarma!“. O slovo se rovněž hlásí taneční školy a jako zběsilé vyhlašují nové kurzy. V lednu je totiž ten správný čas, jak udeřit a lapit nové sportovce.

Soutěž o kurz běžecké přípravy!

Server Vitalia.cz vyhlašuje soutěž o poukaz na běžecký bootcamp v hodnotě 2 890 korun. Získá ho jeden ze soutěžících, který napíše na adresu soutez@vitali­a.cz, jak sportovní výkony ovlivňuje dehydratace z předchozího dne. Držitele poukazu vylosujeme z těch soutěžících, kteří odpoví správně. Pozor, správnou odpověď na soutěžní otázku můžete najít v jednom z našich dřívějších článků!

Vybírejte z následujících možností: 

  • Tělo se musí více ochlazovat, při pohybu se tedy více zpotíme. 
  • Únava se projeví při pohybu dříve. Tělo bude delší dobu namožené a bude hůře regenerovat. 
  • Dehydratace z předchozího dne nás příliš neovlivní. Důležité je dostatečně pít v den sportovního výkonu.

Čtyřměsíční program „running bootcamp“ je určen nejen pro ty, kteří se chtějí stejně jako já připravit na pražský maraton nebo půlmaraton. Vhodný je pro všechny, kteří chtějí podstoupit běžecký trénink pod dohledem odborníka.

Nahlédněte do speciálu „Začínáme ve fitness“

trampolína 08

Nový rok je přece časem předsevzetí, mezi která patří i zlepšení fyzičky a vytvarování postavy. Zatímco během vánočních svátků se totiž přebytečné kilogramy tak nějak tolerují, v lednu chceme získat zpět svoji „normální“ váhu.

Sice je ještě prosinec, ale levnější permanentky na příští rok je možné sehnat právě teď, a někdy velice výhodně. Například taneční škola Centrum tance nabízí slevu dvě stě korun při zakoupení některého z jarních kurzů do konce roku a ještě zajímavější ceny nabízí například pražské fitness centrum World class. Pozadu nezůstávají ani welness centra. Například denní lázně Cordeus v lednu nabízejí zvýhodněnou cenu (10 % na jednu proceduru a 20 % při zakoupení tří procedur v lednu). Například Hydrocolon terapii (očista střev), která je po „vánoční přejídačce“ opravdu velkou úlevou pro tělo.

Sportovní permanentky nebo poukázky na welness procedury mohou být i skvělým dárkem k Vánocům. „Vloni jsem nadělila mámě pod stromeček permanentku na Aqua Aerobic. Byla nadšená,“ svěřuje se studentka z Liberce Petra Malá.      

S čím tedy začít

V první řadě je třeba najít si „svůj pohyb“. Nutit se do zvedání činek v zapáchající posilovně, když raději trávíte čas v přírodě, je nesmysl. Stejně tak není vhodné koupit si opět po roce permanentku na aerobic, když vás většinou již po třetí hodině nudí. Vždyť alternativ skupinových cvičení jsou mraky. Například taneční Zumba, nebo malé trampolíny.

Je prokázané, že ve dvou se to lépe táhne. Začněte chodit pravidelně třeba na squash. Pro sólové hráče je také dost možností, například plavání.

Čtěte také: Začněte se squashem. Ale jak?

Dejte si cíl. Ne zhubnout, ale třeba uběhnout maraton!

běh

Pokud máte špatnou zkušenost s plněním různých předsevzetí, více se motivujte. Já jsem například všem svým známým oznámila, že si nenechám ujít letošní Pražský mezinárodní maraton, a protože jsem nikdy v životě neuběhla ani jeho polovičního bratříčka, vím, že to bude chtít opravdu tvrdý trénink.

Přihlásila jsem se tedy na „running bootcamp“, neboli běžeckou skupinovou přípravu společnosti BOOTCAMPS, která začne již na Tři krále. V této souvislosti připravujeme ve spolupráci se zmíněnou společností seriál o běhání. V jednotlivých kapitolách se budeme věnovat jak běžeckému tréninku a běžecké technice, tak kompenzačnímu cvičení a regeneraci. Neopomeneme ani pitný režim a výživu.

Pokud máte chuť, pojďte do toho se mnou!

Foto: Filip Singer 1×, SXC 1×

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).