TOP TEN nejméně oblíbených jídel – poslední tipy!

Aktualizováno 2. 10. 2010 18:29

V neděli 3. 10. o půlnoci uzavíráme soutěžní anketu, v níž sbíráme vaše tipy na jídla, která prostě nemusíte. Který pokrm si podle vás zaslouží nálepku „nejhorší jídlo“?

Tipy již prosím neposílejte, výsledky a vítěze najdete ZDE.

Děkujeme vám také za vaše komentáře, které nás pobaví a často také v duchu přenesou zpět do školní jídelny. Z vašich poznámek vyplývá, že skutečně právě tam se zrodily ty největší nenávisti.


Autor: Agentura SXC

Upozorňujeme, že v žebříčku jsou zahrnuta pouze jídla, která jste nám poslali na e-mailovou adresu soutěže, a nikoli ta, o kterých píšete do diskuze pod článkem.

Tyto názory vítáme, ale pokud chcete, aby váš favorit měl šanci na dobré umístění (a vy na výhru kuchařky), pošlete nám je prosím i prostřednictvím e-mailu na adresu soutez@vitali­a.cz.

Přiznávám, že jeden ze zaslaných tipů mi činil potíže. Netušila jsem totiž, co je to přívarek. Hledala jsem, a na internetu – kromě vášnivé diskuse na toto téma – našla: Že nevíte, co je to přívarek? A co takové typicky české jídlo: vepřo-knedlo-zelo?! Vepřo je maso, knedlo je příloha a zelo je co? Aha! Fajn, jen pořád nevím, zelo je co? Dobře, přívarek, a česky?

Napsali jste nám:

  • Absolutně nechápu tu zvrácenost snažit se připravit rostlinnou stravu tak, aby vypadala a chutnala jako strava živočišná. Tedy sója upravená jako maso, sójové „mléko“, sójový „sýr“…  No, řekněte, napadlo by někdy někoho mimo psychiatrický ústav snažit se připravit maso tak, aby vypadalo a chutnalo jako fazole?
  • Mým kandidátem je slanina – ne že bych ji neměl rád, ale kuchaři ji rvou všude a všechno to pak chutná po slanině anebo sýru…
  • Dršťková polévka. Nepozřu ani na břehu Hádu…
  • Plíčka. Jediné jídlo, které už po přípravě vypadá jako kočičí zvratky.
  • Prorostlé maso – není to konkrétní jídlo, ale fakt nechápu, co kdo vidí na žvýkání šlach a jiných zbytků. Z toho důvodu si nikdy nedávám guláš v hospodě.
  • Dobré jídlo je dobré, ať už se jedná o masité nebo vegetariánské jí­dlo.
  • Dobré vegetariánské jídlo by mělo jít svou cestou, nesnažit se napodobovat masitá jídla, aspoň ne za každou cenu.
  • Na jídlo se musí člověk těšit, užít si ho, a ne ho jen „přežít“.

O vaši (ne)přízeň se zatím ucházejí

Zde jsou dosavadní kandidáti v abecedním pořadí. Prozatím záměrně neuvádíme pořadí a počet hlasů, nechceme vás ovlivňovat, jen prozradíme, že mezi horké favority nyní patří plíčky, dršťková polívka, boršč, koprová a rajská omáčka.

Seznam není konečný, pošlete nám váš tip!

boršč

buchtičky se šodó

drožďová pomazánka

dršťková polívka

dušený lilek

guláš

koprová omáčka

křen

křenová omáčka

kyselo

ledvinky s rýží a hnědou omáčkou

maso

mléko

mořské plody a podobné příšerky

mozeček

nudle s mákem

okurková omáčka

plíčky

prejt

přívarky

pudink

rajská omáčka

rajská polévka

rybí filé

rýžový nákyp

sladká zadělávaná rýže

slanina

škraloup ze svařeného mléka

škubánky s mákem

tučné, prorostlé maso

vařené brambory

Pomozte nám sestavit TOP TEN nejméně oblíbených jídel

Napište nám na adresu soutez@vitali­a.cz, který pokrm je pro vás ten nejhůře stravitelný (i když je uvařený, jak má být; nemáme na mysli jídla prostě jen nepovedená), který byste nejedli ani za nic, nebo jen v krajním případě (ne každý je hrdina a odmítne specialitu od tchyně).

Z došlých tipů sestavíme žebříček a vylosujeme tři výherce, kteří od nás dostanou výtisk Vegetariánské kuchařky po česku. Podle ní si jistě uvaříte jídlo, které vám chutnat bude, i když třeba nejste vegetariáni (vyzkoušeno na vlastní chuťové buňky).

13 názorů Vstoupit do diskuse
poslední názor přidán 3. 10. 2010 21:07