Hlavní navigace

TOP 10 s konopím: největší zájem je o konopnou mast

7. 4. 2016

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com / 120na80.cz
Masti, gely, šampony, pleťové vody a mnohé další. Vše z konopí.

Marihuana obsahuje nejméně dvě aktivní chemické látky, o nichž si vědci myslí, že mají léčivé účinky. Jsou to kanabidiol (CBD), který ovlivňuje náš mozek, a tetrahydrokanabinol (THC), který působí také proti bolesti. Některé ze zdravotních výhod těchto dvou látek je možné získat také díky syntetickým formám marihuany. 

„Certifikované odrůdy technického konopí, které jsou použity pro výrobu kosmetických přípravků, mají potlačeny psychoaktivní účinky,“ říká Pilulka.

Konopné produkty si můžete zakoupit například ve formě mazání – tedy mastí a gelů nebo šamponů a olejů. 

Podívejte se na 10 nejprodávanějších produktů s konopím podle online lékárny Pilulka.cz

Konopná mast


Autor: Pilulka.cz

Konopný masážní gel přispívá k uvolnění svalového napětí, ztuhlosti, mírní nepříjemné pocity spojené s otoky.

Přípravek je určen hlavně pro dospělé. Je ideální k častému použití pro seniory i sportovce, přináší rychlou úlevu, uvolnění a osvěžení při svalové únavě i obtížích pohybového aparátu. Konopná mast (gel) s funkční kombinací účinných látek je vhodná k masážím větších ploch pokožky v oblasti svalů, zad a kloubů. Je ideální pro časté použití, poskytuje úlevu, osvěžení, zmírnění svalového napětí.

Dobře se roztírá, rychle vstřebává a nemastí. Je vhodná pro maséry i sportovce k prokrvení a uvolnění svalů.

Arthrocann COLLAGEN


Autor: Pilulka.cz

Arhtrocann COLLAGEN tvoří komplex NaturCOLLAX spolu s glukosamin sulfátem, chondroitin sulfátem, MSM a kyselinou hyaluronovou. Komplex NaturCOLLAX obsahuje certifikovaný kolagen typu I, kolagen typu II, vitamín C a D3, zázvor, boswelii a kurkumu.

Kolagen patří mezi základní stavební součásti kloubní chrupavky. Vitamíny C a D₃ a další účinné látky jsou nezbytné pro zachování normálního vývoje kostí a kloubní chrupavky. Důležitou součástí Arthrocann COLLAGENu jsou nenasycené mastné kyseliny Omega 3–6 z lněných a konopných semen.

Balení obsahuje dávku na 2 měsíce.

Cannaderm Mentholka


Autor: Pilulka.cz

Chladivý masážní gel při svalové únavě, namožených zádech a kloubech. Pro dospělé, pro sportovce i pro seniory.

S konopným olejem, kaštanem, kostivalem, mentolem a kafrem. Mentholka konopné mazání je rychle působící lehký gel s chladivým mentholem pro zevní aplikaci na pokožku v místě projevů bolestí zad, kloubů, svalů a šlach.

Vysoké zastoupení účinných výtažků z kaštanu, kostivalu, kafru, arniky a oleje ze sibiřské jedle v receptuře garantuje účinnost masáže při namožených svalech, akutních i chronických problémech se zády a klouby, při zánětech šlach či projevech revmatismu, artrózy a ischiasu. 

Konopné mazání se velmi dobře vstřebává, nelepí ani nedráždí pokožku.

Cannaderm Aknea


Autor: Pilulka.cz

Pleťová voda pro denní péči, čištění a tonizaci problematické pleti s rozšířenými póry a komedony. Přírodní receptura s alkoholem, přesličkou a měsíčkem účinně čistí a tonizuje pleť, stahuje póry, omezuje tvorbu kožního mazu a vznik komedonů. Pleť je po ošetření čistá, hladká a rozjasněná.

Dlouhodobým používáním programu aknea se upravuje celkový stav a funkce pokožky, pokožka je jemnější, bez projevů podráždění, klesá výskyt zanícených pórů a upravuje se tvorba kožního mazu. Ošetřujte vždy čistou, umytou pokožku, zbavenou nečistot a make-upu. U mastné a aknózní lze použít i jako voda po holení.

Vyhněte se očním partiím. 

Bio konopný olej


Autor: Pilulka.cz

Olej je výjimečný svým složením, charakteristický svojí vůní, výraznou zelenou barvou a jemnou oříškovou chutí. Unikátní poměr mezi mastnými kyselinami Omega 3 a Omega 6 koresponduje s přirozenými potřebami lidského organizmu. Patří mezi zdravé tuky, které jsou pro lidské zdraví nezastupitelné.

Konopný olej je bohatý také na vitamíny, minerální látky, rostlinná barviva a fytosteroly. Mnohé z těchto látek jsou pro lidské zdraví nezbytné, tělo si je neumí „vyrobit“ a je zcela závislé na příjmu z potravy. Konopný olej přináší tyto látky v přirozené, snadno stravitelné formě. Olej je vhodnou potravinou pro děti i dospělé a lze ho používat dlouhodobě, bez omezení. Konopný olej je ideální pro studenou kuchyni – do salátů, zálivek, pomazánek apod. Lze ho použít k dochucení teplých jídel těsně před konzumací.

Konopný balzám na rty


Autor: Pilulka.cz

Konopný balzám udržuje rty zdravé, vláčné bez prasklin a přesušení. Rty zároveň chrání před vlivy vnějšího prostředí (chlad, vítr, nadměrné vlhko apod.). Balzám je vhodný pro dospělé i děti. Neobsahuje vodu, proto může být používán po celý rok. 

Tento produkt je vhodný pro děti již od narození.

Balzám na rty Lipsticann s vysokým obsahem rostlinných olejů a včelího vosku spolu s unikátní kombinací rostlinných látek poskytuje rtům vynikající péči. Rty intenzivně vyživuje, zvláčňuje, urychluje regeneraci prasklin i koutků. Balzám při pravidelném používání snižuje riziko citlivých koutků a popraskaných rtů. Pocit promazání, zvláčnění zůstává na rtech dlouho po aplikaci. Pravidelné používání dodá rtům zdravý, plný vzhled. Balzám díky absenci vody v receptuře přináší účinnou ochranu a péči o rty po celý rok.

Dolorcann


Autor: Pilulka.cz

Dolorcann konopná mast s vysokým obsahem konopného oleje mírní svalové napětí, ztuhlost, otoky, navíc udržuje pokožku vláčnou, vyživenou. Je vhodná i pro poúrazovou, rehabilitační a pooperační péči.     

Mast je určena hlavně pro dospělé pro uvolnění a rychlou úlevu při akutních i chronických obtížích pohybového aparátu.

Dolorcann konopná mast s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin Omega 3–6 spolu s originální kombinací rostlinných extraktů účinně přispívá k rychlé úlevě při svalovém napětí, ztuhlosti, otocích.

Mast je vhodná k masáži kůže při bolestivých projevech, pro regeneraci a při rehabilitaci po operacích, zlomeninách, výronech. Mast se dobře roztírá, už malé množství ošetří velkou plochu kůže. Díky své konzistenci udržuje dostatečnou kluznost během masáže. Zároveň pozitivně působí na pokožku, kterou udržuje vláčnou, promaštěnou, vyživenou. Dlouhodobý účinek Dolorcann konopné masti lze podpořit zábalem postiženého místa.

Cannaderm Capillus seborea šampon


Autor: Pilulka.cz

Capillus šampon seborea pro mytí vlasů a péči o citlivou, suchou, svědivou pokožku hlavy s projevy seborey, atopického ekzému nebo lupénky. Přírodní receptura s velmi šetrnými mycími látkami, hřebíčkem, yzopem a solí z Mrtvého moře normalizuje tvorbu kvasinek a kožního mazu ve vlasech.

Šampon zmírňuje tvorbu šupin, svědění a podráždění. Po umytí jsou vlasy i vlasová pokožka perfektně čisté, bez pocitů vysušení nebo podráždění.

Cannaderm Aknea ošetřující krém


Autor: Pilulka.cz

Speciální krém pro denní péči o problematickou pleť s rozšířenými póry a komedony. Přírodní receptura krému s bio konopným olejem, dubovou kůrou, myrhou a mateřídouškou je vhodná pro péči o aknózní/uhrovitou pleť.

Krém se používá 2× denně na čistou, odlíčenou pokožku s projevy akné, ideálně v kombinaci s další kosmetickou péčí aknea.

Cannaderm Capillus šampon proti lupům


Autor: Pilulka.cz

Capillus šampon proti lupům s climbazolem pro mytí a ošetřování vlasů a vlasové pokožky. Účinná látka climbazol spolu s řepíkem, majoránkou a výtažkem z grepových semínek omezuje tvorbu kvasinek a zmírňuje svědění a podráždění vlasové pokožky.

Šampon jemně a šetrně myje pokožku i vlasy bez podráždění a bez vysušení, vlasy jsou po umytí čisté, lesklé a dobře ošetřené. U delších nebo suchých vlasů použijte po mytí balzám na vlasy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).