Hlavní navigace

Názory k článku Překvapivý závěr testu: školáci nenosí tašky na rameno

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2013 13:07

    Tolman (neregistrovaný)

    Z vlastní zkušenosti vím, že rychlý a důsledný přístup ke skolióze je klíčový. Vlastně se s tím dá něco dělat jen do konce vývoje páteře, někde do patnácti let, potom se to už zlepšit ani redukovat nedá.
    Vím, co to je, mám svoji křivou páteř z mládí, teďka chodím po ortopedech, a nikdo mi prostě neporadí, co s tím, protože už s tím jednoduše nic dělat nejde, jsem moc starý. Cvičení pomáhá, svaly jsou dobrý stabilizátor páteře, ale pořád to neřešení ten primární problém, a totiž bolest (většinou po dlouhém sezení nebo stání).

    Děcka by měli cvičit, pokud mají vadné držení těla, ale nespoléhejte na tělák ve škole! Tam se stejně většnou jen hraje vybíjená nebo podobná taškařina. Nejlepší jsou buď rehabky, a nebo ještě lépe, trenéři ve fitku. Říkejte si, že je to zbytečně drahý špáš, ale já za to synovi platím, stojí mi za to. Vím, že se mu nevěnuje nějaká deprimovaná sestra, kterou to nebaví, ale opravdu člověk, který cvičení žere a dá pozor, aby to kluk dělal dobře, a všechno mu vysvětlí.
    Hodně záleží na tom, koho chytíte, ale z mého hlediska je v té komerční sféře jednodušší výběr... u zdravotních míst nikdy nevíte, koho dostanete.
    Dostal taky ortopedickej topgal, aby nosil - http://www.sevt.cz/obchod/skolni-potreby-a-pomucky/skolni-aktovky-a-batohy/skolni-batohy-topgal/ - žádný tašky přes rameno !!! To by opravdu nešlo. Nepodceňujte to, rodiče, špatné držení těla může dopadnout pro člověka opravdu velice nemile.

  • 2. 8. 2014 21:46

    Cler (neregistrovaný)

    Jsem názoru, že výběr batohu či aktovky pro děti je velice důležitý a jsem přesvědčena, že by se neměl podceňovat. Do první třídy jsme našemu Martínkovi pořídili aktovku Emipo a byli jsme maximálně spokojeni - vzhledově vypadají moderně a přitom jsou zádům pěkně přizpůsobeny, do třetí třídy jsme mu tedy koupili už batoh, zůstali jsme u stejné značky a dostal od babičky shodou náhod nový Hama a ten si také oblíbil.

  • 6. 8. 2014 19:50

    ostružina (neregistrovaný)

    Tak Hama je samozřejmost - je to německá kvalita. S Emipem souhlasím, kvalitní a velké plus, že je to český výrobek a teď jsou velice dobře udělané batohy Lego (http://www.skolnibrasny.cz/katalog.php?typ=310&kategorie=147212)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).