Hlavní navigace

Tesco bude nově rozvážet potraviny i na Brněnsku

Sdílet

 Autor: iTesco.cz /
Společnost Tesco cílí na nové zákazníky. Od zítra bude moci vyzkoušet nákup potravin on-line i více než půl miliónu lidí z Brna a širokého okolí.

Už loni v lednu spustila společnost Tesco internetový prodej svých potravin. Tehdy však jejich aktivita zůstala pouze u rozvozu v Praze a širším okolí. Už zítra služeb nákupu do domu bude moci využít dalších více než 650 000 lidí, tentokrát na Brněnsku. Zájemci mohou vybírat sedm dní v týdnu ze sortimentu 20 000 druhů zboží, zejména potravin a drogerie. Nabídku doplňuje i zboží pro děti, potřeby do domácnosti nebo kanceláře či domácí mazlíčky. V Brně bude ze začátku rozvážet 6 dodávek a jejich počet poté bude přizpůsoben poptávce v brněnském regionu. 

Testovali jsme iTesco hned dvakrát

Už loni naši kolegové ze sesterského serveru Podnikatel.cz zcela anonymně, jako běžní zákazníci testovali nákup v iTescu on-line. Hodnotili:

  • uživatelskou funkčnost a přívětivost online portálu
  • spolehlivost dodání a přístup pracovníků
  • kvalitu potravin
  • celkovou spokojenost

Podle jejich hodnocení byla tenkrát největším zklamáním registrace do e-shopu. „Po zadání e-mailové adresy, nutné pro registraci, nepřijde na zadanou adresu vůbec žádné potvrzení o registraci, natož potvrzovací link, kterým uživatel ověří svoji totožnost,“ píše se v článku VELKÝ TEST: Tesco spustilo e-shop, otestovali jsme ho za vás. Zbytek už běžel jako na drátkách, objednávka proběhla hladce, potraviny dorazily ve smluveném termínu a odpovídající kvalitě. Dodavatelé byli řádně proškoleni. Podnikatel.cz dal Tescu známku výbornou.

Na sklonku loňského roku jsme zkoušeli funkčnost a nabídku sortimentu i my. „Zázemí maloobchodního řetězce se vším všudy z něj dělá jasnou jedničku na trhu v online prodeji potravin. Jednoznačně e-shop s největším množstvím informací o produktech, uvádí jednotkové ceny, složení, původ. Vyhledávání i objednávání je pohodlné a přehledné. Zkušenosti velkého hráče se negativně projevují snad jen v komunikaci podmínek e-shopu. Je znát, že řetězec se preventivně brání proti případným tahanicím, ale čert, totiž zákazník aby se v tom vyznal," dočtete se v našem článku E-shopů s potravinami je jako šafránu. Zkusili jsme u nich nakoupit na Vánoce.

Rozšíření služby a inovace

Teď si podobné služby mohou vyzkoušet i Moravané. Zboží objednané zákazníky online na www.itesco.cz pochází přímo z obchodů Tesco. „Na území Brna budeme službu provozovat z obchodů Tesco v obchodním centru Futurum na Vídeňské ulici a z Nákupního centra Královo pole,“ říká Jan Koutný, manažer společnosti Tesco zodpovědný za službu Potraviny on-line. „Nakupování potravin přes internet bude v České republice dostupné již pro 2,8 milionu obyvatel. Věříme, že stejně jako v Praze a okolí získáme již v prvních měsících důvěru brněnských zákazníků, kteří s námi budou nakupovat pravidelně,“ dodává Jan Koutný.

Přečtěte si: 10 aplikací, které vám usnadní výběr restaurace

Potraviny on-line jsou i v mobilu

Tesco jako první maloobchodní řetězec v ČR představilo službu Potraviny on-line v lednu roku 2012 ve dvou obchodech v Praze. Za prvních 12 měsíců fungování získala služba přízeň více než 60 tisíc registrovaných uživatelů, kteří ji pravidelně využívají. Téhož roku Tesco rozšířilo službu na Kladensko, Mladoboleslavsko a na jaře 2013 také na Kolínsko. Největší expanzí letošního roku je právě oblast Brna a jeho okolí. „Kromě rozšíření služby jsme připravili novinku pro uživatele chytrých mobilních telefonů,“ pokračuje Koutný. Mobilní aplikaci Potraviny on-line si nyní můžete stáhnout pro Android na www.play.google.com. Pro iPhone bude aplikace dostupná začátkem května na stránkách App Store.

Na webu zákazníci kromě širokého sortimentu zboží naleznou i seznam aktuálních akčních nabídek. Mohou také využívat další funkce, jako je výběr zboží ze záložky Oblíbené, či úprava objednávky po jejím potvrzení. Pokud byste rádi ušetřili benzín, čas nebo jen vlastní nohy, na www2.itesco.cz si můžete ověřit, zda-li je služba dostupná i v místě vašeho bydliště.

Další nabídka online prodeje potravin: E-shopů s potravinami je jako šafránu

Nakupujete potraviny online? Kde a s jakými zkušenostmi?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).