Hlavní navigace

Názory k článku Studie se vzácně shodují: kurkumin je málem zázrak

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2014 15:22

    Pepe (neregistrovaný)

    Kurkumínu je v kurkumě asi 3% což je málo a samo vstřebávání do krve je minimální. Proto se doporučuje kombinovat s černým pepřem, který obsahuje piperin. Ten má za následek zvýšení vstřebávní o 2000% zdroj http://goo.gl/aa1gAc

  • 4. 12. 2014 15:25

    pavel houser (neregistrovaný)

    mate pravdu, v doplnku, co mam zrovna pred sebou, se k. skutecne kombinuje s piperinem.

  • 4. 12. 2014 15:53

    Viktor (neregistrovaný)

    O kukruminu psala velice pozitivně už před dávným časem prof. Strunecká. Onehdá jsem na našem trhu nenašel žádný potravinový doplněk čistě s touto látkou. Až jsem sehnal z Anglie kapsle s kurkuminem 875mg/60ks za 15 GBP. Jinak kurkuma koření je za pár korun, půl kila kvalitní kurkumy se dá sehnat za 80Kč. Dá se to přidávat do spousty jídel, chuť to až tolik nezmění, ovšem barvu velice :-)

  • 5. 12. 2014 15:55

    bez přezdívky

    Možná chuť není tak výrazná, ale já ji mám ráda. Raději tedy přidám víc kurkumy jako koření než se shánět po čistém kurkuminu.

  • 6. 12. 2014 12:40

    Jdouce kolem (neregistrovaný)

    Se separovaným kurkumínem zkušenost nemám a ani o ni popravdě řečeno nestojím.

    Ale mám vyzkoušeno, že jedna lžička kurkumy denně po dobu minimálně půl roku, ale spíše i několika let, z vás dokáže dostat ven naakumulované kovy z míst kde nemají co dělat. Jde o použití kurkumy pro urychlení detoxikace, která probíhá docela účině, přesto v zásadě šetrnou rychlostí (neuvolňuje se více toxinů, než kolik se stíhá vyloučit).

    Zcela jistě a bezpečně vím, z vlastního pozorování, že pomáhá očistit štítnou žlázu. Ale rozebrání a zdůvodnění je patrně nad rámec této diskuse.
    Jen mohu poznamenat, že samotná otrava štítné žlázy se projevovala při dostatečném přísunu jódu, který zároveň působil i jako primární detoxikace. Což vedlo k projevům nehormonální stability. Což lze řešit například snížením nebo pozastavením přísunu jódu (po nějaké době, po opětovném přiotrávení štítné žlázy se situace stabilizuje), ale právě mnohem účinější je přijímat ve stravě například kurkumu. Při malé toxické zátěži postihující štítnou žlázu vůbec k hormonálním problémům nedojde (v podstatě se pravděpodobně štítná žláza znovu přiotráví tím co ze sebe již jednou vypudila). Lépe je pochopitelně užívat kurkumu již v předstihu, protože jedy (kovy stejné skupiny jako jód, tedy sodík, fluor, brom, chlór,...) se při retoxikace mohou uložit kdekoli v těle a ne jen ve zmíněné štítné žláze, která je ale přijme přednostně (pokud nemáte právě dostatečný přísud jódu, který má tělo podle původního programu využít). Zdravá a nezaneřáděná štítná žláza pak již nereaguje změnou tvorby hormonů ani na koňskou dávku jódu.

    Jinak se říká že kurkuma je výborná právě pro vyloučení sloučenin hliníku z těla. Především tedy půjde o hliník přijatý vakcínami, protože ze stravy (ač je v ní hliníku mnoho) se neuloží (dokud detoxikační mechanismy fungují jak mají) do nitra buněk téměř nic. Otázka pak je jednak zda se dá uvolnit i hliník, již jednou uložený v kostech, což bude postihovat zejména malé děti pokud jejich tělo nedokáže hliník vyloučit a musí ho někam uložit. Jednak vše nasvědčuje tomu, že není obecně možné vyloučit kurkumou hliník uložený v nitru buněk mozku a centální nervové soustavy. Existují na to speciální postupy, a během nich je opět dobré přijímat i kurkumu, která pomáhá hliník odvádět z těla a snižuje re-toxikaci. Ale obecně platí, že jakýkoli hliník odstraněný z těla je dobrý, tělo pak má prostředky na lepší detoxikaci.

  • 16. 8. 2019 21:31

    bez přezdívky

    Mám dotaz, jaké jsou ty speciální metody na vyloučení hliníku uloženýho v nitru buněk mozku a centrální nervové soustavy?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).