Rybí orgie na výlovu Rožmberka

Autor: Vitalia.cz / Lenka Krbcová

GALERIE – 150 tun ryb. Zhruba takovou porci vylovili rybáři při víkendovém výlovu našeho největšího rybníka. A hned na místě jste se do nich mohli pustit. Ochutnejte!

„Jihočeské moře“ Rožmberk i blízká Třeboň slavily rybí svátek.

Rožmberk se loví jednou za dva roky. Na tuhle akci se obvykle sjedou místní i přespolní, zaplní třeboňské hotýlky a penziony a od pátku do neděle si pochutnávají na rybách. Podávají se ve všech možných úpravách nejen přímo u hráze rybníka, ale i ve všech restauracích v Třeboni.

Vede kapr, ale jsou tu i sumci, štiky, pstruzi, amur, lín, candát…

Polévky, ryby smažené, pečené, grilované, uzené; rybí hranolky, steaky, špízy, kostky, medailonky, rybí klobásy i guláš…

Podívejte se na nabídku a atmosféru letošního výlovu Rožmberka:

Praktické informace:

  • aktuální zprávy: http://www.trebonsko.cz/
  • termín: říjen jednou za dva roky, příští výlov bude v roce 2014
  • doprava: vlakem do zastávky Lužnice (cca 1 km od hráze); autem až na místo, je ale třeba počítat s velkými kolonami; pěšky nebo na kole po turistické značce z Třeboně (cca 7 km)

Umím si sice představit, že by tu mohla být o něco lepší organizace, kulturnější zázemí pro strávníky a ve větším množství a mnohem méně smažených jídel, respektive mnohem více těch nesmažených, ale přesto – je to zážitek a pochutnáte si.

Na hrázi a z jedné její strany jsou stánky s občerstvením, všechny v obležení; na druhé straně hráze se prodávají ryby nezpracované, maximálně vám je klepnou. I tady se stojí fronty, o čerstvě nalovené kapry, pstruhy či sumce „na doma“ byl ohromný zájem. Ale bohužel – další možnost bude zase až za dva roky.

Čtěte dále: Leklá ryba nevadí a stahování kůže je zlozvyk