Hlavní navigace

Řezník Kšána končí. Jeho zákazníci veřejně smutní

7. 6. 2016

Sdílet

 Autor: Facebook Kšána a syn
Nebyl to obyčejný řezník, a proto neměl ani obyčejné zákazníky. Znali se, důvěřovali si, pro rady k němu chodili. Teď, když břevnovský řezník Kšána končí, lidé truchlí.

Řeznictví, do nějž se sjížděli lidé z celé Prahy a blízkého okolí, končí. Po dvaceti veleúspěšných letech se Kšána a syn stává minulostí. Jak uvedl server iDnes.cz, František Kšána starší odchází do předčasného důchodu.

Řeznictví zavírá, zákazníci truchlí

Od roku 1996, kdy firma Kšána a syn vznikla, se u nich dveře netrhly. Vždycky totiž nabízeli něco navíc. Nešlo jen o kvalitu masa, které přímo na místě porcovali, krájeli i mleli před zraky zákazníků, šlo hlavně o celkový přístup a servis, kterého se zákazníkovi v řeznictví dostávalo. Nevěděli jste, co s roštěnou, kýtou či ořechem? František Kšána přispěl dobrou radou. Potřebovali jste zásoby na Vánoce, zajistil. Chtěli jste jehně na Velikonoce, měli jste ho mít. Přesně v domluveném termínu. Měli jste chuť na dobrou šunku nebo nakládané maso? Stačilo říct, kolik toho chcete.

Lidé měli pana Kšánu rádi a vážili si ho, což dokládá celá řada příspěvků, které se po zavření obchodu objevily na Facebooku břevnovského řeznictví.: „Díky, pane Kšáno, každá návštěva u Vás byla vždycky svátkem a nevšedním zážitkem,“ píše Honza. Přišla ale i celá řada vzkazů, ze kterých se až tají dech: „Vážený pane Kšáno, budete nám chybět a chybíte nám už teď. Budou nám chybět všechny dobroty, dokonalé maso, mému muži slova: „Dobré ráno, pane otče“ :-), mému synovi rituál v podobě housky se sekanou, když ve škole byl mizerný oběd a on měl cestou domů hlad, mým přátelům myslivecká slanina, kterou jsme jim vozili přes půl světa… Už nyní řešíme, kam chodit nakupovat, protože většinou je to všude malér, ale hřeje nás, že je ještě František v Dlouhé :-). Přejeme Vám ze srdce jen to dobré. Odpočiňte si a naberte sílu, kterou potřebujete. Přejeme Vám všem pevné zdraví, protože to je nejdůležitější, všechno ostatní důležité není. Pozdravujte všechny a opatrujte se,“ píše například paní Zdena. Kolik znáte řezníků, o kterých byste taková slova chvály napsali?

Podle posledních zpráv sice řeznictví Kšána a syn definitivně končí, neboť syn pana Kšány staršího se věnuje vlastnímu řeznictví (Naše maso v Dlouhé ulici v Praze 1), ale ve stejných prostorách by řeznictví mělo zůstat zachováno.

Galerie: Průvodce hovězím masem (ke stažení PRŮVODCE HOVĚZÍM MASEM)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).