První letošní Plzeňské farmářské trhy již tuto sobotu

Na stejném místě, zato na větší ploše najdete od soboty pravidelně stánky Plzeňských farmářských trhů. Již tuto sobotu (31. března 2012) se uskuteční první Plzeňské farmářské trhy v roce 2012. Opět se odehrají na obvyklém místě -nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC.

Na stejném místě, zato na větší ploše najdete od soboty pravidelně stánky Plzeňských farmářských trhů.

Již tuto sobotu (31. března 2012) se uskuteční první Plzeňské farmářské trhy v roce 2012. Opět se odehrají na obvyklém místě -nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC.

Plzeňské farmářské trhy opět otevřou své brány…

Plzeňské farmářské trhy budou i v letošním roce pořádány ve 14 denním intervalu. Od 31. března až do 15. prosince budou na již tradičním místě pořádány trhy, které si nejen v Plzni vytvořily velmi dobrou pověst a byly deníkem MF DNES označeny jako nejlepší v celé ČR. Začínat se bude vždy v 8 hodin a končit o hodinu dříve než v loňském roce, a to ve 12 hodin.

Prodejní prostor bude opět zvětšen. Pořadatelé dojednali s odpovědnými orgány samosprávy pro trhy zábor veřejného prostranství ve větším rozsahu než v loňském roce. Díky přístupu Městského obvodu Plzeň 3 se podařilo rozšířit prodejní prostor do další části Pallovy ulice. „Pro Městský obvod Plzeň 3 jsou Plzeňské farmářské trhy službou veřejnosti, která má jejich prostřednictvím možnost nakupovat vynikající originální a především místní produkty. Velice rádi jsme je podpořili,“ říká starosta ÚMO 3 Jiří Strobach.

Cílem pořadatelů je především nabízet kvalitní potraviny. „Od počátku jsme měli záměr vytvořit prostor pro prodej těch nejkvalitnějších potravin místního či tuzemského původu. Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují – vysokou kvalitu, dohledatelný původ a kontakt s pěstiteli či chovateli. Proto jsou právě Plzeňské farmářské trhy tolik oblíbené. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí,“ vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.

Plzeňské farmářské trhy nabídnou vybrané lahůdky

Na prvním Plzeňském farmářském trhu v roce 2012 se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Radnic, pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan, vynikající koláče napeče i Anděl Station z Plzně, pěstitelé hlívy z Píseckých hor, kuřata a krůty přiveze farma Zephyr, čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny), maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, Šnebergera ze Železné rudy, své biouzeniny (biouherák, biolovečák) představí pan Sklenář ze Sasova, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova, mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna.

Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i bylinky, sazenice a pomlázky. Více informací o prodejcích najdete na stránkách www.plzensketrhy­.cz.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví. Pro řešení aktuálních problémů doporučujeme využít naše diskusní fórum.