Hlavní navigace

Proč nejsou v Karlíně farmářské trhy?

14. 4. 2015

Sdílet

 Autor: Photl.com
Na Karlínském náměstí v Praze bude probíhat dlouho plánovaná rekonstrukce, která možná znemožní konání farmářských trhů minimálně do konce srpna 2015.

Revitalizace Karlínského náměstí na Praze 8 se dotkne veškerých aktivit, které dosud na náměstí probíhaly, tzn. i farmářský trhů.

Veškeré práce na revitalizaci Karlínského náměstí by měly skončit do 31. srpna 2015. Pokud nebude technicky možné Karlínské farmářské trhy v průběhu poměrně rozsáhlé revitalizace pořádat, uskuteční se až po jejím skončení, tzn. od září 2015.

Každý rok 1,2 milionu? S tím je konec

Mimochodem v současné době probíhá výběr nového provozovatele Karlínských farmářských trhů. Dosavadní financování bylo totiž značně neekonomické. Městská část každý rok platila přibližně 1,2 milionu korun za jejich pořádání, přestože jsou samy o sobě výdělečné. Letos už městskou kasu farmářské trhy nic stát nebudou, veškeré náklady s touto akcí spojené ponese provozovatel trhů, který bude zodpovídat i za kvalitu prodejců.

Co se týče pořádání trhů, musí městská část respektovat tržní řád, který je v kompetenci magistrátu. Bohužel kromě Karlínského náměstí není jiné vhodné místo pro pořádání trhů zahrnuto v tržním řádu. Jiné místo by muselo být do řádu přidáno už na podzim 2014, kdy se tržní řád naposledy aktualizoval. Protože se tak nestalo, další možnost bude až při příští aktualizaci, (která by potenciálně mohla proběhnout ještě během jara). Není jasné, proč bývalé vedení radnice tuto možnost nezajistilo, přestože mělo informaci o revitalizaci Karlínského náměstí, píše se na stránkách Městské části Praha 8.

 

Zdroj: MČ Praha 8

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).