Hlavní navigace

Prague Cheesecake festival hostí letos více nadšenců

Sdílet

 Autor: Prague cheesecake festival
Už 21. května se v Praze uskuteční třetí ročník Prague Cheesecake festivalu, který nabídne jak díla ostřílených mistrů v oboru, tak i amatérů připravujících cheesecaky s chutí a zapálením.

V sobotu 21. května 2016 se v holešovickém Studiu ALTA, nedaleko pražského Výstaviště, uskuteční Prague Cheesecake festival. Co přinese již třetí ročník festivalu, jehož doménou budou pečené, ale i za studena připravované dezerty ze sušenek a sýrové vrstvy? Ptali jsme se hlavní organizátorky celé akce Markéty Adamové.

Jak probíhal loňský Prague Cheesecake festival?

V čem se letošní festival bude lišit od těch dvou předchozích?

Třetí ročník festivalu se bude oproti minulému roku lišit v poměru kaváren a amatérských soutěžících – těch bude letos o něco více. Snažíme se dát tak šanci těmto nadšencům vyzkoušet si připravit svůj cheesecake pro velký provoz.

Kolik druhů cheesecaků na festivalu budeme moci ochutnat?

Druhy cheesecaků necháváme na rozhodnutí soutěžících. Někdo připravuje pouze jeden druh, jiní mají zase druhů co nejvíce, takže to nelze odhadnout, ale určitě jich bude mnoho.

Kdo bude na festivalu nováčkem a kdo ostříleným matadorem, který bude na festivalu už potřetí?

Potřetí se zúčastní Cukrárna Alchymista, vítěz 1. ročníku, a Hana Petránková, která obsadila druhé místo v prvním ročníku, podruhé uvítáme loňského vítěze z Brna V Melounovém cukru a úspěšní Secret of Raw. Nově budeme moci ochutnat cheesecake z Klubu AVU, nedávno otevřeného studentského klubu na Akademii výtvarných umění (pod taktovkou umělkyně Štěpánky Sigmundové, která loni soutěžila za kafe Hollar a vyhrála cenu za nejkrásnější cheesecake), nebo kafe Jazzová osvěžovna z Frýdlantu, která je těmito deserty proslavená.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).