Hlavní navigace

Potraviny na pranýři získaly ocenění v anketě Křišťálová lupa

29. 11. 2012

Sdílet

 Autor: SZPI
Konec světa už nastal. Tak komentoval představitel SZPI výhru webu Potraviny na pranýři v jedné z kategorií ankety Křišťálová lupa, jejíž vyhlášení se celé neslo v „pohřebním“ duchu.

Projekt potravinynapranyri.cz zvítězil v kategorii Veřejně prospěšná služba ceny českého internetu Křišťálová lupa 2012. Hlasování veřejnosti tak ocenilo webové stránky, kde Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zveřejňuje informace o nebezpečných, falšovaných a nejakostních potravinách.

„Konec světa nastal už dnes, protože web státní organizace vyhrál v kategorii Veřejně prospěšná služba,“ reagoval s nadsázkou ředitel odboru kontroly, laboratoří a certifikace SZPI Jindřich Pokora, jeden z autorů projektu, při přebírání ceny.

„Jsem rád, že se podařilo prokázat, že i internetový projekt státní správy může být veřejností vnímán jako užitečný, progresivní a oblíbený. Všem hlasujícím i návštěvníkům webu děkujeme, váš zájem považujeme za ocenění naší práce, kterého si velmi vážíme,“ řekl na slavnostním večeru.

Web je pro veřejnost přístupný od 10. července 2012 a od toho okamžiku na něj vstoupilo téměř 1 400 000 návštěvníků, kteří zde průměrně strávili necelých pět minut a celkem otevřeli přes 18 milionů stránek. Cílem projektu, který pro SZPI po stránce technické realizace zpracovala společnost Futura Soft, je informovat spotřebitele a chránit tak výrobce a prodejce bezpečných a jakostních potravin.

Podle hodnocení některých odborníků web zpočátku nabízel chudší obsah, než původně sliboval, jak pro server Vitalia.cz komentoval aktuálně v době spuštění webu agrární analytik Petr Havel: Web Potraviny na pranýři – úřady nabídly nedovařený polotovar. Informace jsou nicméně průběžně doplňovány a server celkem dobře slouží spotřebitelům, jak dokládá i jeho úspěch v Křišťálové lupě.

Anketu pořádá sesterský server Lupa.cz, kde také najdete další výsledky a podrobnosti: Křišťálová lupa 2012. Hlasování se ve všech kategoriích sedmého ročníku ankety zúčastnilo přes 87 000 respondentů.

Speciální výběr pro předvánoční nákup: Vánoční suroviny na pranýři

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).