Hlavní navigace

Nejlepší kuchař: Pohlreich, Hruška, Vaněk? Maminka!

Sdílet

Babiččiny buchty, nakládaná svíčková a její spíž plná podomácku navařených džemů už netáhnou, nejlepší kuchařkou byla zvolena maminka. Na paty jí však šlape Zdeněk Pohlreich.

Kdo podle Čechů nejlépe vaří? Čerstvý průzkum mezi pěti sty respondenty, který zadala Monika Kopřivová, autorka knížky Maminko, vyprávěj o vaření, napovídá, že nejlepším kuchařem pro nás zůstává maminka. O druhé místo se dělí Zdeněk Pohlreich spolu s partnerem nebo partnerkou českých strávníků.

Nejlépe vaří maminka

Národ se rozdělil na dvě poloviny, jedni vaří a pečou, domácí hostiny na každý den chystají, a druzí polotovary svá těla hostí a plotnu studenou nechávají. Jedno ale máme společné, rádi se dobře najíme. A to nejlépe u maminky, ona je totiž největší kuchařskou celebritou a nejlepším kuchařem pro třetinu českého národa. Stříbrnou pozici uhájili partneři s 22 %. Babičkám tak nezbylo nic jiného než třetí místo, nedostižným kuchařským vzorem se staly jen pro 15 % Čechů. Pro maminku jako největší kuchařskou ikonu hlasovali nejvíce lidé z menších měst do pěti tisíc obyvatel. Co se týče pohlaví, pro maminku hlasovaly více ženy (36 %) než muži (28 %).

Pohlreich, dlouho nic… a Hruška

A jak dopadly kuchařské celebrity? U Čechů s přehledem vítězí stálice českého kuchařského umění Zdeněk Pohlreich. Toho si jako nejlepšího kuchaře v průzkumu vybralo téměř 22 % respondentů. Umístil se tak na děleném druhém místě hned vedle partnera nebo partnerky českých strávníků. Pro Zdeňka Pohlreicha hlasovali častěji muži než ženy, přičemž nejvíce hlasů dostal od obyvatel Prahy. Se 4 % se jako druhý v pořadí umístil Láďa Hruška v závěsu s Romanem Vaňkem a Jiřím Babicou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).