Plzeňské farmářské trhy: nejžádanějším zbožím je zelenina

Zelenina sklízená ve správný čas má lepší vůni, barvu i chuť. První jarní výpěstky najdete v sobotu v Plzni. 30. dubna 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě – nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz). Tentokrát pořadatelé počítají s účastí pěstitelů, kteří přivezou…

Zelenina sklízená ve správný čas má lepší vůni, barvu i chuť. První jarní výpěstky najdete v sobotu v Plzni.

30. dubna 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě – nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015­.cz). Tentokrát pořadatelé počítají s účastí pěstitelů, kteří přivezou první jarní zeleninu.

Zelenina je na farmářských trzích nejžádanějším zbožím 

Po tuzemské sezónní zelenině je poptávka jak na trzích, tak v běžných obchodech. „Spotřebitelé již pochopili, že zelenina sklízená ve správný čas, má lepší vůni, barvu i chuť. Musíme si jen na konkrétní druhy zeleniny počkat. Každá se sklízí v jiné době, proto je její nabídka na Plzeňských farmářských trzích závislá na průběhu zemědělského roku“, vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor trhů z o.s. ENVIC.

Na trzích v sobotu 30. dubna již bude možné nakoupit první jarní zeleninu – jarní cibulku, saláty, ředkvičky. Postupně budou přibývat další druhy zeleniny. Všechna má původ v České republice a je pěstována co nejpřirozenějšími zemědělskými postupy. Prodávat se budou i nadále sazenice a mnoho druhů bylinek.

Nejkvalitnější potraviny hledejte na Plzeňských farmářských trzích

Na již třetím Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, ovocnáři z Nebílov, Skočic, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, Pištec z Kolína, pekařství Zídková a pekaři z Dobřan, pěstitelé hlívy z farmy Svatá Máří, kachny, kuřata a vajíčka přiveze farma NELI. Čerstvé mléko si budou moci návštěvníci koupit z pojízdného mlékomatu farmy pana Boháčka, maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus meat ze Soběsuk, z jatek Vojenice, Matějka z Letin a od Šnebergera z Klatov. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a z Nebílovského Borku. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne i pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher – farmář z Hostouně u Domažlic. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina roku 2010 představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Belina, Březí a z Horského statku Abertamy. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic. Více informací o prodejcích najdete na www.plzensketrhy­.cz.

Vše o farmářských trzích najdete u nás: