Hlavní navigace

Názory k článku Penny Market podporuje české potraviny

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2016 10:34

    tsd (neregistrovaný)

    Nepochybuji o tom, že se brzo ozve Úřad pro hospodářskou soutěž, potom Evropská komise - Generální ředitelství pro hospodářskou soutěž a vše se tiše vrátí do vyjetých kolejí, protože nelze diskriminovat ostatní dovozce. :-(((
    tsd

  • 25. 10. 2016 11:19

    JV (neregistrovaný)

    Jedná se samozřejmě o úřednickou blamáž. Toto právo je naprosto nevynutitelné, protože je v principu nekontrolovatelné. Respektive stačí přijmout některá základní "obranná opatření" a výrobci si mohou opět dělat, co chtějí, a označovat to jako česká potravina.

    Jediné, čeho toto právo asi může v reále dosáhnout, je zabránění zjevně importovanému zboží být označeno jako "česká potravina". To hypoteticky ano. (Je nutné si ale uvědomit, jak se bude sankce vymáhat na někom, kdo vůbec nemá sídlo nebo pobočku v ČR. - Ha, ha!) Přínos nového práva je tedy hypoteticky tak velký, jak velký je dnes problém s označováním zjevného importu nápisem "česká potravina" nebo "vyrobeno v česku". Nikde jsem v žádné analýze neviděl o jak rozsáhlý problém se vlastně dnes jedná. Znáte snad někdo stovky či tisíce případů dozorovými orgány udělených pokut za právě takový přestupek? Nebo vytváříme legislativu na základě šeptandy?

    Ve skutečnosti správní dozorové orgány, které absolutně nejsou schopny prosadit ani současné právo, tohle nebudou schopny prosadit o to více. Jen pro média se asi politicky uvaří nějaký ten "první případ" a pak vše zase utichne.

  • 25. 10. 2016 11:53

    tsd (neregistrovaný)

    To je divné, že bychom měli na něco stejný názor? :-))
    tsd

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).