Hlavní navigace

Papír, plast, nebo porcelán? Na farmářském trhu vyhrály hrnky

9. 12. 2014

Sdílet

 Autor: Archetyp / Farmářské tržiště Praha
Pořadatelé farmářských trhů Jiřák a Náplavka v Praze nabídli zákazníkům možnost vybrat si, zda chtějí horký nápoj ochutnávat z papírového nebo plastového kelímku anebo z porcelánového hrnečku.

Porcelán vyhrál a na tržištích tak nyní můžete upíjet punč, svařák nebo čaj ze speciálních hrnků od Našeho Ježíška.

Po vzoru vyhlášených zahraničních vánočních trhů zavádějí tak na Jiřáku a Náplavce jako první v Praze horké nápoje do zálohovaných porcelánových hrnečků.

Advent na farmářských trzích 2014:

Současně trhy vstoupily do partnerství se Spolkem pro tradiční Vánoce a jeho projektem Vánoce s naším Ježíškem. „Smyslem projektu je návrat symbolické podoby Ježíška do adventního a vánočního dění ve veřejném prostoru a úsilí o zvýšení jeho kulturní úrovně, včetně zavedení ekologických zálohovaných hrnečků na veřejných akcích. Trhy tím vstupují mezi evropskou elitu vánočních trhů s vysokou kulturou konzumace,“ říká organizátor trhů Jiří Sedláček.

Pokud nechcete „investovat“ do zálohy, pořád zůstává možnost koupit si nápoj do plastového kelímku.

„Hrnečky na ulici přinášejí vyšší komfort a kulturu konzumace a v zimním období jsou i příjemným zdrojem pro ohřátí prokřehlých rukou. Hrnečky od Našeho Ježíška exkluzivně vyrobila společnost Český porcelán a.s. v Dubí u Teplic a jsou dekorovány povedeným vánočním designem s postavou „Našeho Ježíška,“ dominantou lokality trhu – kostelem Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad a logem farmářských tržišť Náplavky a Jiřáku,“ popisuje Jiří Sedláček.

Na Jiřáku i na Náplavce zaplatí zákazník za hrneček zálohu 65 Kč. Hrneček si může – stejně jako třeba na německých či rakouských adventních trzích – odnést jako suvenýr upomínající na jedinečnou atmosféru adventu a Vánoc nebo (nepoškozený) vrátit zpět prodejci za navrácenou zálohu.

FARMÁŘSKÉ TRHY

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).