Názory k článku
Ovoce do jogurtů se nepěstuje, ale vyrábí

Petr
Petr (neregistrovaný) ---.madeta.cz
29. 3. 2012 7:34 Nový

Hnus

celé vlákno

jenom jsem se rozčílil.....lžete a lžete. Vážená studentko VŠE víte o tom prdlačku a melete nesmysly. Pokud Váší snůšce nesmyslů někdo uvěří, je to velká škoda.

Jiří
Jiří (neregistrovaný) ---.ctu.cz
29. 3. 2012 8:11 Nový

Re: Hnus

celé vlákno

Vážený zastánče potravinářské lobby, přeji Vám dobrou chuť a požitek při konzumaci levných jogurtů.

brk
brk (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
31. 3. 2012 21:41 Nový

Re: Hnus

celé vlákno

Na rozdíl od ostatních firem Madeta měla alespoň tu slušnost, že reagovala. V tuhle chvíli mi víc vadí, že někdo z Českého telekomunikačního úřadu zevluje z práce v diskusi pod článkem o potravinách místo toho, aby dělal to, za co je placen z našich daní. Pak telekomunikační trh podle toho vypadá. :o/

Mary
Mary (neregistrovaný) 87.114.176.---
29. 3. 2012 10:20 Nový

Re: Hnus

celé vlákno

Ty seš závistivec, co nepobere, že i studentka může mít pravdu. :-) Když ona něco neví, tak se zeptá: a jak vidno, nebylo mnoho ochoty jí odpovědět, že? Zamysli se nad Murphyho zákonem "Neodpovídá-li praxe teorii, je nutno praxi zavrhnout". Nepoznáváš se v tom?

Lada
Lada (neregistrovaný) 84.16.114.---
29. 3. 2012 10:38 Nový

Re: Hnus

celé vlákno

Pane Petře, proč nesmysly, co vy o tom víte? Jestli jste ty chemické jogurty prodáváte, nebo dokonce vyrábíte, tak se za Váš názor nedivím. Naštěstí se o to také dost zajímám, takže slečna studentka má plnou pravdu. Mám už svoje osvědčené značky jogurtů, ty ostatní přehlížím. Vy pane Petře ten škrob s chemií klidně jezte dál.

acjuta
acjuta (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
30. 3. 2012 9:14 Nový

Re: Hnus

celé vlákno

Pokud se o to zajimate, tak vite, ze vyrobci sve vlastni nekvalitni vyrobky nejedi. Ze, pane Madeto? ;)
I kdyz na druhou stranu musim dodat, ze podle mych informaci je Madeta je neco jako jednooky mezi slepymi.

jezevec
jezevec (neregistrovaný) ---.dobnet.cz
30. 3. 2012 22:51 Nový

Re: Hnus

celé vlákno

přeje si tedy pan petr MADETA.CZ odpovědět, jak je tomu doopravdy?
prostor zde je, přinejmenším ten neformální.

Nežrat
Nežrat (neregistrovaný) 195.113.113.---
27. 4. 2012 10:27 Nový

ten hnus

celé vlákno

a tečka

acjuta
acjuta (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
29. 3. 2012 7:44 Nový

jj..

Vice takovych clanku! Tyto informace, drive zname jen nadsencum do vyzivy, se musi dostavat mezi lidi a pomahat jim pri rozhodovani u regalu.
Muj obecny zaver je: cim vetsi vyrobce, tim vetsi shit

ama
ama (neregistrovaný) 77.242.88.---
29. 3. 2012 7:49 Nový

Re: Ovoce do jogurtů se nepěstuje, ale vyrábí

Hezký článek, jen tak dále, ale obávám se, že i kdyby to znali všichni, stejně ten humus budou kupovat.

Efs
Efs (neregistrovaný) ---.cust.sloane.cz
29. 3. 2012 18:18 Nový

Dvě žáby

Jak mi to připomíná příběh o rodinném tajemství.

Pohoda, hezký den

Patrik Chrz aura:88

Super článek, jen by to chtělo druhou půlku

celé vlákno

Super článek, jen by to chtělo druhou půlku - kromě upozornění na šizené potraviny také vyzdvihnout ty nešizené, tedy pokud v této oblasti nějaké jsou. Takhle nevím, co si tedy vlastně mám koupit :(

Mary
Mary (neregistrovaný) 87.114.176.---
29. 3. 2012 19:06 Nový

Re: Super článek, jen by to chtělo druhou půlku

celé vlákno

Rozjíždí se akce "Zdravá potravina", má v logu zelené jablíčko, a jsem zvědavá, kolik výrobků si tohle logo zaslouží. Bude to veliká pomoc zákazníkům orientovat se.

Patrik Chrz aura:88

Re: Super článek, jen by to chtělo druhou půlku

celé vlákno

To ale není to samé. Já nemusím mít zdravou potravinu, já chci, aby když si něco kupuji, tak v tom bylo to, co si myslím, že v tom je, byť to bude třeba 100 % sádlo.

Třeba koupit dneska klobásu bez kůže, vody, mouky a dalších sajrajtů je problém :(

Mary
Mary (neregistrovaný) 87.114.176.---
29. 3. 2012 20:55 Nový

Re: Super článek, jen by to chtělo druhou půlku

celé vlákno

To je pravda. Výrobci cudně mlčí o obsahu, asi si myslí- radši se ani neptejte, ať se vám nezvedne žaludek.Tajíme to pro vaše dobro.:-)))Četla jsem teď knížku jedné novinářky, co žila 2 roky v Afghanistánu.Vrá­tila se zpátky domů, a těšila se na pořádné domácí jídlo: z hrůzou zjistila, jak se supermarkety za ty 2 roky rozlezly všude, a hlavně- to jídlo v nich je úplně bez vůně! Byla zvyklá jíst skromně, ale zelenina, maso nebo ovoce, tak vzácné tam, měly opravdovou chuť a vůni. Byly opravdové, a žádné náhražky! Tady už nic nechutná tak, jak má! A výrobci po nás ještě chtějí, abychom to brali za normální. Div že ne zdravé.

P
P (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
29. 3. 2012 19:56 Nový

Nevím jak kde

ale můj známý v jedné takové jogurtárně pracoval. Že by dávali do jogurtů výhradně nějaký šmejd, o tom se nezmiňoval. Oni totiž ty jogurty i vyváželi, takže by si takové věci nedovolili. Tím neříkám, že někde to nedělají.

Prerijni Sysel
Prerijni Sysel (neregistrovaný) ---.ias.bredband.telia.com
29. 3. 2012 22:38 Nový

Ovocny jogurt z bileho joguurtu

Kolega si kupuje bily jogurt. Do nej prisype musli a nakraji kousek hrusky, jablka nebo pomerance. Ja to od neho okoukal a zacal jsem to delat take. Vzdycky jsem si myslel, ze vyhodou naseho jogurtu je, ze obsahuje mene cukru. Ted vidim, ze oproti ovocnym jogurtum v nem mame opravdove ovoce. Zajimave.

Tomas M
Tomas M (neregistrovaný) ---.100.broadband7.iol.cz
31. 3. 2012 7:31 Nový

Vlastni suroviny

celé vlákno

Nakupem "vlastnich surovin" si clovek mnohdy nijak zvlast neprilepsi, kvuli absence dochucovadel nebude domaci jogurt nikdy chutnat tak dobre jako ty chemikalie z obchodu :)

brk
brk (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
31. 3. 2012 21:35 Nový

Re: Vlastni suroviny

celé vlákno

Bingo! Je to smutné, ale je to pravda. Zrovna jsem u tohoto článku jedl višňový jogurt od Agroly. Vypadá to jako višeň, chutná to jako višeň a dle etikety je to "višňový protlak (min. 12%)".

Otázka je, jestli za určitých okolností tohle "umělé ovoce" není pro dobro věci. Mám rad třešně. Tenhle višňový jogurt mi chutná, ale je dost sladký, takže bych pomalu i řekl, že jím spíš své oblíbené třešně. Zároveň každý asi slyšel, co dokáže kombinace třešní a mléka. Jak bych dopadl, kdybych si nasypal třešně/višně do jogurtu? Ustál bych to, nebo by to bylo barvité vzpomínáni, jak jsem měl před léty salmonelózu s poněkud podobným průběhem?

Patrik Chrz aura:88

Re: Vlastni suroviny

celé vlákno

Připomíná mi to reportáž v TV o ruchařích. Pro imitaci ruchů využívají zvuky úplně jiných věcí, protože ty skutečné nepůsobí dost opravdově.

Standa
Standa (neregistrovaný) ---.anonymouse.org
26. 4. 2012 19:00 Nový

Re: Vlastni suroviny

celé vlákno

Nejspíš si špatně interpretujete tento text.

Je velký rozdíl, pokud výrobce napíše: „višňový protlak (min. 12%)“ (= višňový protlak tvoří alespoň 12%, jogurt max. 88%), anebo pokud výrobce napíše „višňový protlak (složení: višně min. 12%)“ (= ve višňovém protlaku je min 12% višní; zbytek protlaku jsou nejspíš gely, barviva a aromata).

JeWook
JeWook (neregistrovaný) ---.64.broadband7.iol.cz
3. 9. 2012 12:41 Nový

wtf..

já věděla,proč začít jíst bílé jogurty,do kterého si při nejhorším přimíchám domácí džem,nebo marmeládu..

Zasílat nově přidané příspěvky e-mailem