Hlavní navigace

Online lékárna Pilulka.cz spouští unikátní službu – dovoz léků

18. 5. 2016

Sdílet

 Autor: Pilulka.cz
Jste senior, máte zlomenou nohu, malé nemocné dítě nebo prostě jen kalendář nabitý od rána do večera? Nyní si můžete léky i doplňky stravy nejen objednat z domova či kanceláře, ale během krátké doby vám je tam Pilulka.cz i doručí.

Od dětí až po seniory, taková je ambice projektu Pilulka Auto, nové a v České republice i na Slovensku zatím ojedinělé služby. Přední lékárenská skupina Pilulka – do jejíhož portfolia patří jak velký e-shop, tak dvacet kamenných lékáren, dalších zhruba tři sta partnerských lékáren je zapojeno v alianci – nabízí doručení již od hodiny od objednání za standardní ceny přepravy a s možností výběru z více než deseti tisíc položek, které jsou ihned k dispozici. To díky zázemí, které Pilulka má ve svém logistickém centru v pražské Vinoři, kde jsme se byli nedávno podívat:

Galerie: Nakupujete léky online? Podívejte se, jak to chodí v zákulisí

Balíky plen i zboží intimní povahy

„Jako hlavní benefit této služby vidíme možnost doručení léků seniorům až do bytu bez nutnosti čekat na pošťáka,“ představuje záměr Martin Kasa, spolumajitel Pilulka.cz. Oproti poště se prý zákazníkovi také nestane, že se místo očekávané zásilky dočká jen oznámení ve schránce. „Druhou zákaznickou skupinou jsou pečující osoby, například maminky s dětmi, které je nemohou opustit a nemají jak se rychle dostat k potřebným lékům. A v neposlední řadě je služba určena všem, kteří si váží svého drahocenného času.“ 

Potenciál Pilulka Auto vidí její tvůrci také v možnosti objednat si rychle a decentně zboží intimního charakteru, které se lidé mnohdy stydí kupovat mezi dalšími zákazníky v lékárně. Jde například o těhotenské testy, prezervativy, lubrikační gely a podobně. Zejména rodiny s dětmi nebo senioři pak také ocení možnost dovozu až do domu u rozměrných či těžkých objednávek, například u balíků plen pro děti nebo inkontinenčních plen.

Unikátní doprava léků v Praze

Unikátní doprava léků, doplňků stravy a dalšího sortimentu z online lékárny Pilulka.cz startuje dnes, zatím pouze po Praze. „Žádná jiná lékárna v ČR takovou službu nenabízí. Věřím, že s novou službou Pilulka Auto budou naši zákazníci spokojeni a že se nám ji brzy podaří rozšířit i do dalších měst v ČR a SR,“ říká Michal Hanáček, výkonný ředitel Pilulka.cz. Nákup na online lékárně je jednoduchý a podle Michala Hanáčka je mezi zákazníky Pilulky i velké množství seniorů, kteří jej bez potíží zvládnou.

Zákazníkům je k dispozici také informační lékárenská služba, kde se mohou poradit přímo s farmaceutem a zboží rovnou objednat.

Z legislativních důvodů není možné objednávat dovoz ani nakupovat přes e-shop léky na předpis, přestože v zahraničí to již možné je. Vedle volně prodejných léků, vitamínů a doplňků stravy Pilulka.cz nabízí také další potřeby pro matku a dítě, dále kosmetiku a drogerii, zdravotnický materiál a čaje a další zboží spadající do kategorie potravin.

Služba Pilulka Auto bude z počátku k dispozici pouze ve dne, ale do budoucna není podle Martina Kasy vyloučen ani noční provoz.

Podrobné informace najdete na serveru Pilulka.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).