Hlavní navigace

Obezitu prý můžete dostat jako rýmu

13. 10. 2010

Sdílet

Jste obézní? Podle vědců je možné, že si za to nemusíte tak docela sami, informuje server Aktuálně.cz. Vědci prý přinesli nový důkaz, že obezita bývá způsobena nejen špatnou životosprávou, ale může být též následkem virové infekce. Výsledky posledního výzkumu provedeného na Kalifornské univerzitě v San Diegu podpořily hypotézu, že jeden z kmenů adenovirů, které se běžně vyskytují v populaci a jsou příčinou onemocnění především dýchacího a zažívacího traktu, je též zodpovědný za vznik obezity.

Jste obézní? Podle vědců je možné, že si za to nemusíte tak docela sami, informuje server Aktuálně.cz.

Vědci prý přinesli nový důkaz, že obezita bývá způsobena nejen špatnou životosprávou, ale může být též následkem virové infekce.

Výsledky posledního výzkumu provedeného na Kalifornské univerzitě v San Diegu podpořily hypotézu, že jeden z kmenů adenovirů, které se běžně vyskytují v populaci a jsou příčinou onemocnění především dýchacího a zažívacího traktu, je též zodpovědný za vznik obezity.

Během studie provedené doktorem Schwimmerem a jeho kolegy bylo vyšetřeno více než sto dvacet mladistvých ve věku mezi 8 a 18 lety, z nichž více než polovina byla podle hodnoty body mass indexu (BMI) shledána obézními. V obézní skupině vážily děti, které prodělaly zmíněnou infekci, o 16 kilogramů více než ty, jimž se infekce vyhnula.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).