Hlavní navigace

Nejdražší hamburger na světě stojí 3300 Kč

10. 6. 2009

Sdílet

Hamburgery patří k jednomu z nejoblíbenějších jídel na světě. Jedná se o levné a snadno dostupné jídlo. Stačí kousek mletého hovězího, houska a trocha zeleniny. Ovšem i mezi hamburgery se najdou luxusní kousky.             „Společným znakem všech nejdražších hamburgerů na světě je použití japonského hovězího masa Wagyu (nebo-li Kóbe beef), které je bezkonkurenčně nejdražším hovězím na světě,“ vysvětluje Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří. Kóbe beef pochází ze speciálně…

Hamburgery patří k jednomu z nejoblíbenějších jídel na světě. Jedná se o levné a snadno dostupné jídlo. Stačí kousek mletého hovězího, houska a trocha zeleniny. Ovšem i mezi hamburgery se najdou luxusní kousky.                         

hamburger

„Společným znakem všech nejdražších hamburgerů na světě je použití japonského hovězího masa Wagyu (nebo-li Kóbe beef), které je bezkonkurenčně nejdražším hovězím na světě,“ vysvětluje Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří. Kóbe beef pochází ze speciálně chovaného skotu, který za života dostává masáže shiatsu a k pití pivo nebo saké.

Absolutně nejdražším hamburgerem na světě je „The Richard Nouveau Burger“ z restaurace Wall Street Burger Shoppe v New Yorku na Manhattanu. V tomto hamburgeru je použito japonské hovězí  maso, dále černé lanýže, pečená francouzská husí játra fois gras, velice uleželý švýcarský sýr Gruyére, divoké žampiony  cheese, šupinky zlata  a to vše je podáváno v teplé briošce. Cena za tento hamburger je 175 USD (3300 Kč).

Druhým nejdražším hamburgerem na světě je „The Burger“, který byl ještě donedávna nejdražší. Vzhledem k oslabení kurzu libry se však propadnul na druhé místo. The Burger stojí 95 liber ( 3000 Kč) a byl vytvořen světoznámým řetězcem rychlého občerstvení Burger King, V tomto hamburgeru je rovněž použito japonské hovězí maso Wagyu, plátky bílých lanýžů, tempura s cibule, italská šunka Pata Negra prosciutto a při přípravě tohoto hamburgeru se používá také pravé francouzké šampaňské Cristal champagne. Vše je dochuceno iránským šafránem a zabaleno v lanýžové briošce.

Třetím nejdražším hamburgerem na světě je „The Tri-Beef Burger“, který vytvořili v roce 2006 v restauraci Old Homestead Steakhouse ve městě Boca Raton na Froridě v USA. V tomto hamburgeru si můžete vychutnat kombinaci třech druhů špičkového hovězího masa amerického Prime, japonského Wagyu a argentinského hovězího. Hamburger je dochucen omáčkou z lanýžů a francouzského šampaňského. Cena je 125 USD (2400 Kč).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).