Hlavní navigace

Na inzerát prodávají nebezpečný přípravek pro lepší sex

5. 9. 2016

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com / MZ ČR
Ministerstvo zdravotnictví varuje před sprejem, který má údajně sloužit ke zlepšení kvality sexu. Activmax nabízený prostřednictvím inzerátů není bezpečný.

Ministerstvo zdravotnictví označilo na svých stránkách coby nebezpečný výrobek sprej pro zlepšení kvality sexu Activmax.

Nebezpečný výrobek:

  • ACTIVMAX, spray pour améliorer la qualité des rapports sexuels
  • Sprej pro zlepšení kvality sexu
  • Odpovědná osoba/ Země původu: BEAUTY LINE s.r.o., Na okruhu 488/27, 142 00 Praha 4, IČ: 28569733/ Francie (dle značení)
  • Prodejce: prodej v ČR na základě objednávky z tištěných inzerátů v různých tiskovinách (časopisech)

Sprej Activmax je na náš trh uváděný coby kosmetický přípravek. Na průhledné plastové lahvičce s rozprašovačem se nacházejí francouzské texty, žádný z textů na etiketě však neuvádí jakoukoli kosmetickou funkci výrobku. Výrobek rovněž není vybaven povinným značením, jako je například osoba odpovědná za uvedení výrobku na trh (výrobce nebo dovozce) a povinné texty v českém jazyce. „Část značení (seznam přísad) je provedena způsobem neodpovídajícím platné legislativě,“ uvádí ministerstvo.

Riziko přípravku spočívá v neexistenci informační dokumentace včetně zprávy o bezpečnosti kosmetického přípravku. Nebyla tedy doložena bezpečnost kosmetického přípravku pro lidské zdraví a nebyly splněny ani další povinnosti, jako je předložení důkazu o dodržení správné výrobní praxe nebo předložení důkazů o udávaných účincích kosmetického přípravku.

 

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).