Hlavní navigace

Mýtus: Liposukcí mohu zhubnout mnoho kilogramů

6. 7. 2016

Sdílet

 Autor: Pixabay.com, podle licence: Public domain
To, že je liposukce relativně jednoduchá metoda ke snadnému zhubnutí, je bohužel dodnes obecně uznávaný omyl. Plastický chirurg vysvětluje, jak je to s liposukcí doopravdy.

Často se setkávám s dámami, které přijdou s požadavkem na odsátí alespoň deseti či více kilogramů tuku, a to nejlépe všude. To ale vážně nikdo neumí.

Liposukce není metoda na hubnutí, ale na formování postavy

Představa, že se třeba do břicha zastrčí jakási pípa, kterou plastický chirurg vypustí několik kilo tuku, je opravdu ještě mezi lidmi relativně rozšířená.

Skutečně to ale takhle nejde. Žádný plastický chirurg neumí pacientku doopravdy zhubnout a liposukce vážně není metoda na hubnutí, ale na formování postavy.

Galerie: Liposukce (upozorňujeme, že výsledky mohou být pěkné, postup ale rozhodně ne)

Zákrok není pro každého

Navíc liposukce není proveditelná, alespoň tak, aby měla opravdový a dobrý efekt, úplně u každého. Jistě, liposukcí se dá odstranit relativně velké množství podkožního tuku z určité oblasti, k celkovému zhubnutí ale rozhodně nevede.

Když chcete skutečně zhubnout…

Takže nezbývá – a to bývá moje nejčastější rada těmto pomýleným – navštívit nejlépe lékaře obezitologa, nechat si vypracovat redukční váhový program a hubnout pod lékařským vedením.

Když se vám podaří dostat se na pro vás ideální váhu, je potom relativně snadné liposukcí dostat zbylé špeky odtamtud, kde se ještě tvrdošíjně drží. Není to jistě úplně snadný postup, ale výsledky za to vždycky stojí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

MUDr. Svatopluk Svoboda, vedoucí plastický chirurg 1. kolínského sanatoria, v Praze vede soukromou ordinaci plastické chirurgie (svatopluksvoboda.cz)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).