Hlavní navigace

Mondelez stahuje rizikovou šarži čokolády Milka

29. 11. 2016

Sdílet

 Autor: Mondeléz
Jako preventivní opatření označila společnost Mondelez stažení své čokolády Milka Hazelnut. Zákazník našel v jednom produktu cizorodou látku.

Společnosti Mondelez Czech Republic a Mondelez Slovakia oznámily stažení produktu Milka Hazelnut 100 g z České republiky a Slovenska. Jde o tabulkovou mléčnou čokoládu z alpského mléka s drcenými jádry lískových ořechů. „Stažení předcházel jediným českým spotřebitelem ohlášený nález zásadité látky v pevném skupenství v produktu,“ uvedl Mondelez v tiskové zprávě.

Společnost uvádí, že je přesvědčena o bezpečnosti svých výrobků a ke stažení přistupuje z preventivních důvodů s cílem zachovat vysokou důvěru spotřebitelů ve vlastní značky.

Mondelez zároveň potvrdil, že nalezená cizorodá látka se nepoužívá v továrně, ve které byla čokoláda vyrobena. „Společnost si je vědoma závažnosti celého incidentu, který důsledně vyšetřuje od chvíle, kdy se o něm dozvěděla, a podniká bezprostřední kroky, aby se zabránilo jakémukoliv případnému ohrožení spotřebitelů,“ uvedl Mondelez.

Opatření se týká výhradně následujícího produktu a šarže:


Autor: Mondeléz
  • Název produktu: Milka Hazelnut 100 g; Mléčná čokoláda z alpského mléka s drcenými jádry lískových ořechů
  • Číslo šarže: OOA0663132
  • Datum minimální trvanlivosti: 5/5/2017

Produkty této šarže již byly staženy z obchodní sítě. „Výrobek se však může nacházet u spotřebitelů,“ upozorňuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) a vyzývá občany, aby danou potravinu nekonzumovali, protože existuje podezření, že může být zdravotně závadná. Zákazníci, kteří mají tento produkt zakoupený, ho mohou vrátit na místo nákupu. Cena jim bude kompenzována. Pro více informací mohou kontaktovat v ČR zákaznickou linku 800 400 118, na Slovensku 0800 611 411. Linka je v provozu v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).