Ministerstvo zemědělství: Víc ryb do české kuchyně

Češi stále nejedí ryby a ministerstvo zemědělství to chce změnit. „Přestože Češi v poslední době začínají podléhat moderním trendům a zdravému životnímu stylu, rybímu masu se stále vyhýbají. Odborníci na výživu přitom doporučují jíst sladkovodní ryby minimálně dvakrát týdně,“ uvádí Renata Komiková, ředitelka odboru  Řídícího orgánu OP Zemědělství a OP Rybářství, v jehož působnosti je komunikační kampaň Ministerstva zemědělství ČR Ryba domácí.

Češi stále nejedí ryby a ministerstvo zemědělství to chce změnit. „Přestože Češi v poslední době začínají podléhat moderním trendům a zdravému životnímu stylu, rybímu masu se stále vyhýbají. Odborníci na výživu přitom doporučují jíst sladkovodní ryby minimálně dvakrát týdně,“ uvádí Renata Komiková, ředitelka odboru  Řídícího orgánu OP Zemědělství a OP Rybářství, v jehož působnosti je komunikační kampaň Ministerstva zemědělství ČR Ryba domácí.

Propagační kampaň RYBA DOMÁCÍ je spolufinancována z Evropského rybářského fondu a jejím cílem je podpořit spotřebu sladkovodních ryb a výrobků z nich. Cílem projektu ovšem není pouze navrátit rybím produktům jejich místo v jídelníčku spotřebitelů, ale také podpořit zájem veřejnosti o produkty rybolovu a akvakultury.

Hlavní důvody, proč jíst rybí maso:

  • Obsah lehce stravitelných plnohodnotných bílkovin potřebných pro optimální tvorbu tkání
  • Zdroj důležitých vitaminů: zejména D a A
  • Zdroj celé řady minerálních látek: zejména fosfor, selen zinek
  • Dietní výživa s nízkou kalorickou hodnotou

Více informací v tiskové zprávě.