Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Máme se bát hovězího z Ameriky? od revmatik - a proto se nejí.Je to stejné jako s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 3. 2012 14:47

    revmatik (neregistrovaný)

    a proto se nejí.Je to stejné jako s vejci,taky se nebudou jíst.Od té doby co stojí nehorázné peníze ho bohužel nejím.Dříve jsem dělal guláš,ptáčky atd.. z hovězího a v současnosti pouze z vepřového a kuřecího.Není to ono,ale ty prachy za hovězí nedám.Stejně jsem přestal jíst i vejce.Ani na obalení řízků bych je nekoupil.Včera jsem vymyslel na obalování roztok ze škrobu a mouky a nikdo to na řízcích nepoznal.Za nedlouho zdraží i vepřové a beztak i kuřecí maso,tak něco vymyslím.Směšné což ?Možná začnu lovit potkany,mají skvělé maso,jako ondatra.

  • 17. 3. 2012 8:24

    neetah (neregistrovaný)

    Babica by na Vás byl pyšný.

    O kolik se prodraží příprava řízků v trojobalu, když vajíčka zdražila o 3 Kč? Jeto opravdu pro vás tak ekonomicky zatěžující? To až zdraží vepřové (nebo telecí na Wienerschnitzel), to začnete obalovat hadry na nádobí? A obalovat ve škrobu?

    Já hovězí příliš nekupuji a steak jsem si doma přestal dělat. Nemám ten správný grif a zkušenosti abych jej připravil medium rare. To je pak buď nedopečený nebo po kremaci.

  • 17. 3. 2012 23:50

    toFo (neregistrovaný)

    jj... chytrej.
    U dvou vejcí je zdražení 6 korun... nevím za kolik si děláte oběd, ale zdražení o 10 procent jenom na vejcích je dost. Ale když si neumíte udělat ani medium rare stejk, což je otázka zkušeností a počítání, tak se nedivím, že si ani to zdražení nespočítáte.

  • 18. 3. 2012 7:14

    Neetah (neregistrovaný)

    Stejk opravdu neumím správně usmažit. Vždy jsem se snažil připravovat steak!

    A medium rare je věcí cviku, ovšem kvůli ceně dobrého hovězího jsem zatím neinvestoval do pokusů s touhle přípravou.

    A klidně si připlatím 10 % trojobal, než abych patlal cosi ze škrobu.

    Debaty o strašně drahých vejcích mne už unavují. Spíše se v cenách odrazí cena drahého paliva a vyšší DPH, než spekulativní zdražení vajec.

  • 18. 3. 2012 10:12

    Cora (neregistrovaný)

    Hrozba dalšího růstu superbakterie z důvodu ukončení kontroly nad antibiotiky v krmivech pro zvířata

    Superbakterie hrozí opět více, protože bylo rozhodnuto ukončit zdravotní regulační dozor nad povinným omezením v používání antibiotik v krmivu pro zvířata.

    Americký úřad pro potraviny a léky, FDA , říká, že nemá zdroje na to, aby vymáhal dodržování hladiny antibiotik v živočišných krmivech, ale místo toho chce, aby zemědělské a farmářské podnikání dobrovolně sledovalo a dodržovalo rozumné a bezpečné používání.

    Dokonce i když FDA působil jako policajt, 80 % všech antibiotik, prodaných v USA , se dostalo do krmiv pro zvířata, což nakonec vstupuje do potravinového řetězce. jak jsme uvedli nedávno, 7 % masa je infikováno MRSA (multidrug resistant Staphylococcus aureus) odolným vůči antibiotikům a přispívá k evoluci superbakterie.

    Jako ústupek skupinám, protestujícím proti ohrožení zdraví, vyhlásil FDA o několik dní později, že zavádí přísná omezení pro užívání cefalosporinu, speciální skupiny antibiotik, která jsou rutinně injekčně vpravována do vajec, a používají se také k léčbě infekcí u skotu. V roce 2008 vyhlásila FDA úplný zákaz cefalosporinu u skotu, avšak po obrovské bouři protestů farmářů a podnikatelů v zemědělství návrh opět stáhla.

    Použití cefalosporinu je však malé v porovnání s penicilinem a tetracyklinem, dvěma nejrozšířenějšími antibiotiky, dávanými do živočišných krmiv a vody na farmách.

    Zdroje: ANH-USA,New York Times, 2012. FDA Federal Register.

    A najednou je dovoz z USA povolen!!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).