Názory k článku
Máme se bát hovězího z Ameriky?

Jiří
Jiří (neregistrovaný) ---.krasl.com
16. 3. 2012 7:56 Nový

Steak po česku

celé vlákno

Mnohé naše restaurace postupují podle nejlepších Babicovských tradic: Steak je z hovězího. Když je nemáte, použijte vepřové nebo kuřecí! Myslím, že Američani musejí být z našich kuřecích steaků na větvi. A nevím, jak by se v restauraci tvářili, kdybych požadoval udělat kuřecí "steak" třebas Medium Rare.

Izak
Izak (neregistrovaný) 193.179.215.---
16. 3. 2012 13:21 Nový

Re: Steak po česku

celé vlákno

A jak se k nam bude dovazet ?
letecky asi ne co, takze lodi ?
a to je budou jako brojlery vozit zive a nebo zmrazene ?

Ja jen, ze hovezi je lepsi cerstve a ze treba v polsku se chovaji ony Argentinske a jine odrudy.

Black Rider aura:79
16. 3. 2012 14:08 Nový

Re: Steak po česku

celé vlákno

To je jednoduchy. Maso se chemicky upravi a zamrazi na -60 stupnu, pak popluje mesic na nakym smradlavym dieselovym tankeru a my budem jasat ze mame maso z Ameriky, ktery v sobe s trochou stesti nema rustovy hormony.
Vetsi kravinu nez dovazet maso z Ameriky sem uz dlouho neslysel...

Jakub
Jakub (neregistrovaný) ---.heimbau.uni-linz.ac.at
16. 3. 2012 14:31 Nový

Re: Steak po česku

celé vlákno

Dočetl jste článek do konce?

Cituji autora:
"Ve vyspělém světě je běžné, především právě v případě masných plemen, nechat po porážce maso dozrát (odvěšovat). Zrání masa probíhá týden až 14 dní...
...
Odvěšené maso má gastronomicky výrazně lepší kulinářské vlastnosti, například se nemusí tak dlouho vařit."

Tudíž pokud bude cestovat lodí v chladících kontejnerech, tak může cestovat klidně i těch 14 dní.

To však nemění nic na tom, že podle mého názoru je čirá pitomost dovážet maso přes půl planety.

Mary
Mary (neregistrovaný) 80.229.113.---
16. 3. 2012 15:20 Nový

Re: Steak po česku

celé vlákno

Co se všechno nevozí přes půl planety, jako megatuny čínského zboží!!A ještě je levnější než domácí. Je to na hlavu postavené. Evropa jde do háje, nemá budoucnost.

Jiří
Jiří (neregistrovaný) 88.103.76.---
17. 3. 2012 13:56 Nový

Re: Steak po česku

celé vlákno

Do Ameriky se taky dováží čínské, do Číny zase z Evropy a Ameriky. Do háje jde možná celá planeta?

Mary
Mary (neregistrovaný) ---.zone9.bethere.co.uk
17. 3. 2012 16:22 Nový

Re: Steak po česku

celé vlákno

Nechtela jsem moc zabrednout do globalniho hodnoceni, ale mas pravdu. Svet tmavne,hloupne a miri doleva.:]]

v2kt0r
v2kt0r (neregistrovaný) ---.iconparc.de
19. 3. 2012 12:17 Nový

Re: Steak po česku

celé vlákno

Hovezi nejlepsi CERSTVE?
A ja myslel, ze prave hovezi musi byt odlezele a nejvetsim hitem nekde v Mnaujorku jsou steaky z masa, ktere behem zkladovani dokonce plesnovelo...
Ale mozna vas Babica uci neco jineho...

v2kt0r
v2kt0r (neregistrovaný) ---.iconparc.de
19. 3. 2012 12:18 Nový

Re: Steak po česku

celé vlákno

umm, samozrejme "skladovani".
Nadto si myslim, ze jsi naporsto netrefil to, co pisatel pred tebou chtel rict. On mluvil o steacioch z veproveho nebo hoveziho, ktere jsou tvrde jak podesev a porad se jim rika "steak". To nema s USA a dovozem odtam ale vubec nic spolecneho...

tm004
tm004 (neregistrovaný) ---.lns20.syd6.internode.on.net
23. 3. 2012 11:35 Nový

Re: Steak po česku

celé vlákno

Ano, stejk po cesku, co nejcerstvejsi.
Ze ty volove jinde platej takovy prachy (za kvalitni i pres $100 za kus) za 30 dni ulezelej stejk....

revmatik
revmatik (neregistrovaný) ---.sattnet.cz
16. 3. 2012 14:47 Nový

Hovězí u nás jíme nejméně. Bohužel je drahé

celé vlákno

a proto se nejí.Je to stejné jako s vejci,taky se nebudou jíst.Od té doby co stojí nehorázné peníze ho bohužel nejím.Dříve jsem dělal guláš,ptáčky atd.. z hovězího a v současnosti pouze z vepřového a kuřecího.Není to ono,ale ty prachy za hovězí nedám.Stejně jsem přestal jíst i vejce.Ani na obalení řízků bych je nekoupil.Včera jsem vymyslel na obalování roztok ze škrobu a mouky a nikdo to na řízcích nepoznal.Za nedlouho zdraží i vepřové a beztak i kuřecí maso,tak něco vymyslím.Směšné což ?Možná začnu lovit potkany,mají skvělé maso,jako ondatra.

neetah
neetah (neregistrovaný) ---.czechdata.cz
17. 3. 2012 8:24 Nový

Re: Hovězí u nás jíme nejméně. Bohužel je drahé

celé vlákno

Babica by na Vás byl pyšný.

O kolik se prodraží příprava řízků v trojobalu, když vajíčka zdražila o 3 Kč? Jeto opravdu pro vás tak ekonomicky zatěžující? To až zdraží vepřové (nebo telecí na Wienerschnitzel), to začnete obalovat hadry na nádobí? A obalovat ve škrobu?

Já hovězí příliš nekupuji a steak jsem si doma přestal dělat. Nemám ten správný grif a zkušenosti abych jej připravil medium rare. To je pak buď nedopečený nebo po kremaci.

toFo
toFo (neregistrovaný) 89.203.192.---
17. 3. 2012 23:50 Nový

Re: Hovězí u nás jíme nejméně. Bohužel je drahé

celé vlákno

jj... chytrej.
U dvou vejcí je zdražení 6 korun... nevím za kolik si děláte oběd, ale zdražení o 10 procent jenom na vejcích je dost. Ale když si neumíte udělat ani medium rare stejk, což je otázka zkušeností a počítání, tak se nedivím, že si ani to zdražení nespočítáte.

Neetah
Neetah (neregistrovaný) ---.czechdata.cz
18. 3. 2012 7:14 Nový

Re: Hovězí u nás jíme nejméně. Bohužel je drahé

celé vlákno

Stejk opravdu neumím správně usmažit. Vždy jsem se snažil připravovat steak!

A medium rare je věcí cviku, ovšem kvůli ceně dobrého hovězího jsem zatím neinvestoval do pokusů s touhle přípravou.

A klidně si připlatím 10 % trojobal, než abych patlal cosi ze škrobu.

Debaty o strašně drahých vejcích mne už unavují. Spíše se v cenách odrazí cena drahého paliva a vyšší DPH, než spekulativní zdražení vajec.

Cora
Cora (neregistrovaný) 80.229.113.---
18. 3. 2012 10:12 Nový

Re: Hovězí u nás jíme nejméně. Bohužel je drahé

celé vlákno

Hrozba dalšího růstu superbakterie z důvodu ukončení kontroly nad antibiotiky v krmivech pro zvířata

Superbakterie hrozí opět více, protože bylo rozhodnuto ukončit zdravotní regulační dozor nad povinným omezením v používání antibiotik v krmivu pro zvířata.

Americký úřad pro potraviny a léky, FDA , říká, že nemá zdroje na to, aby vymáhal dodržování hladiny antibiotik v živočišných krmivech, ale místo toho chce, aby zemědělské a farmářské podnikání dobrovolně sledovalo a dodržovalo rozumné a bezpečné používání.

Dokonce i když FDA působil jako policajt, 80 % všech antibiotik, prodaných v USA , se dostalo do krmiv pro zvířata, což nakonec vstupuje do potravinového řetězce. jak jsme uvedli nedávno, 7 % masa je infikováno MRSA (multidrug resistant Staphylococcus aureus) odolným vůči antibiotikům a přispívá k evoluci superbakterie.

Jako ústupek skupinám, protestujícím proti ohrožení zdraví, vyhlásil FDA o několik dní později, že zavádí přísná omezení pro užívání cefalosporinu, speciální skupiny antibiotik, která jsou rutinně injekčně vpravována do vajec, a používají se také k léčbě infekcí u skotu. V roce 2008 vyhlásila FDA úplný zákaz cefalosporinu u skotu, avšak po obrovské bouři protestů farmářů a podnikatelů v zemědělství návrh opět stáhla.

Použití cefalosporinu je však malé v porovnání s penicilinem a tetracyklinem, dvěma nejrozšířenějšími antibiotiky, dávanými do živočišných krmiv a vody na farmách.

Zdroje: ANH-USA,New York Times, 2012. FDA Federal Register.

A najednou je dovoz z USA povolen!!!!

Keiti
Keiti (neregistrovaný) ---.netron.cz
17. 3. 2012 11:18 Nový

Kocourkov

Jo kde jsou ty doby,kdy jsme jako stát byli v produkci jak živočišné ,tak rostlinné výroby soběstační.Teď jsme závislí pomalu na všem a tudíž taky ceny tomu odpovídají.Místo polí jsou nastavěné plechové krabice,kde stejně za čas výroba skončí.Je to postavené na hlavu.

martin
martin (neregistrovaný) ---.ntlworld.ie
18. 3. 2012 0:06 Nový

ANTIBIOTIKA

Prosil bych doplnit clanek o informaci ohledne DOKRMOVANI v uvozovkach, lecivy v americe. Mnohonasobne prekracujici nejen ceske, ale i evropske normy....
Dik za odpoved a dobrou chut.

wabi
wabi (neregistrovaný) 88.103.220.---
22. 3. 2012 23:23 Nový

hovězí z USA

celé vlákno

Tenhle článek musel napsat člověk podmáznutý nějakou loby - je to vyloženě reklamní článek na americké hovězí. Spousta věcí tam není pravda. Navíc v USA povolili již geneticky upravená osiva - hlavně kukuřici - a tyto produkty budou přidávány do krmiva dobytku. Když připočítám způsob dopravy a chemické ošetření před dopravou, tak to si opravdu "pošmákneme". Nehledě na to, že se tím podpoří likvidace domácích chovů, které už nyní jsou ve špatné situaci. Takže absolutně s článkem nesouhlasím.

Pavel
Pavel (neregistrovaný) 62.168.56.---
26. 3. 2012 7:09 Nový

Re: hovězí z USA

celé vlákno

No, pokud maso vezené přes půl světa cenově ohrožuje domácí chovy, tak asi v těch domácích chovech je něco špatně a není jich škoda.

EC
EC (neregistrovaný) ---.skvelynet.cz
26. 3. 2012 9:31 Nový

Re: hovězí z USA

celé vlákno

Spatne jsou dotace. V USA je extremne levne maso diky zpusobu rozdelovani zemedelskych dotaci.
Je ostatne dost dobre mozne, ze rozdilna mira dotaci hraje urcitou roli v rozdilu cen na ose Vychodni - Zapadni Evropa.

EC
EC (neregistrovaný) ---.skvelynet.cz
26. 3. 2012 9:31 Nový

Re: hovězí z USA

celé vlákno

Spatne jsou dotace. V USA je extremne levne maso diky zpusobu rozdelovani zemedelskych dotaci.
Je ostatne dost dobre mozne, ze rozdilna mira dotaci hraje urcitou roli v rozdilu cen potravin na ose Vychodni - Zapadni Evropa.

Lu
Lu (neregistrovaný) 109.80.210.---
23. 3. 2012 12:57 Nový

Hovězí

Musím říct, že když koupím hovězí v supermarketu CZ je to taková nouzovka, nic moc maso. U řezníka lepší, ale nejlepší a nejchutnější chlazené hovězí maso z USA z Dakoty v Makru - hovězí pupek, ježiš lidi to je nejlepší masíčko, jaké jsem kdy jedla! Mňam!

jmhad
jmhad (neregistrovaný) 95.173.207.---
6. 6. 2012 6:08 Nový

reklama

na drahé hovězí

Zasílat nově přidané příspěvky e-mailem